Färgelanda Cup: En Vindpinad Dag och Vikten av Ungdomsarbete genom Idrott


Det blåser i träden idag, och skummet yr på havet. När vinden tar tag i vår husbil så känns det. Men solen finns där ute på himlen, och det är vackert. Vinden har sitt egna musikstycke att spela idag. Härligt att vakna upp här i Lvl^2, i all dess litenhet. Här blir livet så enkelt; inget som pockar på, inget att ta tag i så fort man vaknar – om man inte vill. Här har jag varit vaken sedan lite efter klockan sex. Jag har druckit mina koppar kaffe men har allt lite kvar.

Tungt att cykla från Åby

Tydligen var det tungt att cykla från Åby igår kväll, inte på grund av backar, utan snarare på grund av den starka motvinden. Men nu är korten tagna och ligger där i makens kamera, redo att redigeras. Fotograferandet är makens passion. En dyr hobby, men som maken säger: ”Kostar hobbyn inte några pengar, är det inte en hobby.” Mina tavelfärger kostar en del kronor de också, men inte alls i samma kategori som makens kostnader. Det blir väldigt många fina bilder av hans hobby. Många bilder att titta på, många minnen att minnas tillbaka till.

Hemfärden

Idag åker vi hem igen, inte så långt – kanske en 12 mil. Hem till vår lilla by som under helgen har haft sin årliga fotbollscup. Väldigt många ungar kommer och besöker vår lilla by just den här helgen, så många att det är bra att fly fältet. Det har varit gånger då vi även varit där på cupen som publik, särskilt när dottern spelade fotboll. Det är verkligen fint att se så många ungdomar engagerade i sporten.

Ungdomsföreningar

Ungdomsföreningar, som de som organiserar fotbollscuper, spelar en avgörande roll i att främja både fysisk och social utveckling hos unga. Genom att delta i dessa föreningar får ungdomar inte bara möjlighet att utöva sport, utan de lär sig också viktiga värderingar som respekt, ansvar och kamratskap. Föreningar erbjuder en trygg miljö där ungdomar kan växa och utvecklas, något som är särskilt viktigt i en tid då många unga annars riskerar att hamna i destruktiva mönster.

Personlig utveckling.

Idrott, och särskilt fotboll, fungerar som en plattform för personlig utveckling och kan ha en långvarig positiv effekt på ungdomars liv. Det hjälper dem att skapa rutiner, hålla sig aktiva och bygga upp ett starkt självförtroende. Dessutom ger ungdomsverksamhet en känsla av samhörighet, där de lär sig att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, och att hantera både framgångar och motgångar.

Hela samhället.

Sådana aktiviteter bidrar även till det lokala samhället genom att skapa en starkare gemenskap. När ungdomarna är engagerade i positiva aktiviteter, minskar risken för social isolering och andra problem. Detta är anledningen till att ungdomsarbete är så viktigt, inte bara för de enskilda individerna, utan också för hela samhällets välmående.

Mycket text.

Oj vad mycket text det blev. Har du någon gång besökt Färgelanda cup? Varit med i någon idrottsförening? Utövat någon sport? Själv har jag endast varit en mamma som fått hjälpa till ibland när det just varit cuper. Men inte alls i så stor utsträckning som jag borde. Jobbar ju ofta helger och det är ju då som alla dessa tävlingar blir till.

Ha en fin söndag.

Carina ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än i minnen morgondagen kommer först i morgon, Just nu gäller.

#FärgelandaCup #Ungdomsarbete #Fotbollsförening #IdrottFörUnga #Gemenskap #Samhällsutveckling #Fotbollsglädje #fotboll #Ungdomsföreningar #PersonligUtveckling #SportOchHälsa

Svenska Fotbollförbundet – Information om ungdomsfotboll och föreningsliv i Sverige:

Färgelanda IF – En lokal förening som arrangerar Färgelanda Cup (om tillgängligt):

Riksidrottsförbundet – För mer information om idrottens betydelse för ungdomars utveckling:

Idrottens Kraft – En sida om idrottens positiva inverkan på ungdomar och samhälle:

Din kommunInformation om lokala fritidsaktiviteter och ungdomsföreningar:


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.