Göteborg Då och Nu: Reflektioner Mellan Stadspuls och Landsbygdens Lugna Tempo


God morgon från kaffekoppen

Vaknade nyss, och kaffet bredvid mig gör sitt jobb. Det tar alltid en stund för mig att komma igång. Mina morgonrutiner är enkla men viktiga – kaffe, kolla mejlen och ett spel på mobilen för att mjukt starta dagen.

Kvällsdopp i Askim – En Lättnad för Ryggen

Trots gårdagens värme frös jag hela dagen. Något sitter i kroppen, men det har inte brutit ut än. Ändå tog vi, eller rättare sagt jag, ett kvällsdopp vid Askim. Maken skulle aldrig få för sig att bada. (Under bilresan pratade vi om det, och vi insåg att han inte har badat i havet sedan vi träffades 2002!”) För mig, som har ont i ryggen, är det en perfekt plats. Stegen ner till vattnet gör det lätt att ta sig både i och ur sjön. Vattnet var minst 20 grader varmt, och även sent på kvällen, vid åttatiden, satt många vid bryggorna och njöt av kvällsmys med champagne och tilltugg.

Båda ställena har sin charm. Ovan Marholmen, Nedan sjön hemma i byn.

Längtan hem till Göteborg

Varje gång vi är här får jag en längtan tillbaka till Göteborg. Jag drömmer om att bo här igen, nära havet, spårvagnarna och de vackra badplatserna. Men samtidigt vet jag att jag skulle sakna sjön med mina badsystrar och lugnet där vi bor nu. Göteborg erbjuder närheten till allt, men också en annan sorts anonymitet, något jag ibland längtar efter. Det jag inte skulle vilja ha tillbaka är tidsbristen och perfektionen som i alla fall jag kände just då. Jag skulle inte då ens komma på tanken att gå ner till affären utan att sminka mig. Gå i bekväma vardagliga kläder till affären. Nej det skulle vara mera noga utvalt.

Göteborg då och nu – En förändrad stad

Men Göteborg idag är inte som det var för 25 år sedan. Då kunde man promenera utan oro, men nu känner jag mig otrygg, till och med på Frölunda Torg. Tankar om rån och skjutningar känns obehagligt närvarande. Det fanns inte på samma sätt förr. Människor här ser mer stressade ut, alltid på väg någonstans. Har staden förändrats, eller har jag själv förändrats?

Från stadspuls till byidyll

Det är en stor kontrast mellan stadens puls och lugnet i vår lilla by. Livet där har gjort mig till en mjukare och mer eftertänksam person. Jag har blivit någon som har tid. Mera avslappnad och tacksam. När jag bodde i Göteborg var tiden alltid knapp, och det fanns en kaxighet som jag inte saknar idag. Eller är det åldern som förändrat mig? Har åldern gjort mig vänligare än innan? Eller är det landsbygdsidyllen som färändrat mig? Kanske är det båda.

Slutord: En Livets Resa Mellan Stad och Land

Så här, över morgonkaffet, inser jag att både tiden och platsen har format mig. Göteborg var en del av mitt yngre jag, fyllt av energi och stadens ständiga puls. Nu är det lugnet i byn, naturen och de långsamma morgnarna som definierar min vardag. Det är en förändring jag välkomnar, en mjukare, mer eftertänksam version av mig själv. Livet här känns rätt för mig – just nu.

När jag blickar tillbaka är jag tacksam över beslutet att låta mina barn växa upp i tryggheten på landet. Och även om Göteborg alltid kommer ha en särskild plats i mitt hjärta, är det här vi har skapat vårt hem. Familjen, naturen och lugnet är det som betyder mest. Kanske är det så att jag har vuxit ifrån stadens puls, men jag bär med mig de lärdomar och erfarenheter jag fick därifrån.

Det var mina tankar för idag, och jag är tacksam för att du tog dig tid att läsa. Vad tänker du kring stadens förändringar eller skillnaderna mellan olika miljöer?”Hur har din omgivning format dig över tid? Känner du igen dig i att byta livstempo, eller har du alltid stannat kvar i samma takt?

#Göteborg #Askim #FrölundaTorg #Stadsliv #Badplatser #Ryggvärk #Kvällsdopp #Vattenövningar #Hälsa #Välmående #Reflektion #PersonligUtveckling #LivetsKontraster #StadVSLand #Landsbygdsliv #Naturnära #LivetPåLandet #LugnOchRo #Livskvalitet #NäraNatur #Familjeliv #Vardagsrutiner #Morgonkaffe #Trygghet #Minnen

Lev idag just nu, igår finns inte kvar morgondagen kommer först i morgon och är där borta i framtiden.

Så påverkar simning och vattenövningar ryggen” – En artikel om hur vattenaktiviteter kan hjälpa vid ryggproblem.

Hur livet på landsbygden påverkar livskvaliteten” – Ett inlägg som fördjupar sig i hur människor upplever flytten från stad till land.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.