Intressanta länkar till skolan


Har du barn i skolan som har Asperger eller ADHD så berätta för skolan om den nya publikationen.

Hade en kommentar på inlägget Lycka, order  ( Farsan mitt i livet ).

Om varför jag skrev A D H D, purchase  Han trodde jag vill skrivaom  diagnosen  för att avsäga mig diagnosen, search om jag fattade det rätt.  Även Jag föredrar att kalla mig impulsiv,   skulle på något sätt vara en täckmantel.  För att dölja min adhd.  Känner det viktigt att skriva att så inte är fallet.

Men även ser jag att vi har mötts av samma okunskaper i livet, för de fyra bokstäverna har en negativklang, uppfattningar om slarvigheter och lathet är ord, som oftast andra har uppfattningar om då man pratar adhd.

Så är ju inte fallet,  jag är minst av allt lat, jag tror inte någon med adhd är latare än människor i övrigt, vi har bara så svårt att hålla kvar fokus, att starta i nya projekt  och att slutföra.

Jag misstänker till och med eller i alla fall för egen del vet jag, att vissa saker tar mera energi av mig än för människor utan ADHD.  När jag sitter på möte, vilket är en arbetsuppgift i mitt arbete, så tar det sådan energi från mig.

När jag kommer hem är jag helt slut, tom i tankar och känslor.  Hela mötet går åt till att koncentrera och komma ihåg viktigt. Skall jag där till anteckna så blir det problem i massor.   Det är lite av problemen i min diagnos.

Fick idag tips av en av kvinnorna i GBG  en intressant länk som är en avhandling om A S och skola ligger just nu på http://www.skolverket.se/ där hittar man : planera är viktigt för Aspergersyndrom.

Fick även till mig att skriften är tillför människor med adhd. Kanske inte så konstigt vi sitter ju lite på samma gren.   Idag är det även kvinnogruppen Q-gruppen (Kvinnor och flickor med ADHD)

,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.