ADHD och städning antingen eller

Idag hade jag tänkt att skriva ett inlägg och ADHD och städning, sale men slutade med Farmor. Kärnan i diagnosen är just farmor, en hemmafru som har städat igenom sitt liv. I adhd är det antingen eller här har vi båda delarna. Innan Concerta städade jag alltid och Jämt idag hmmm jo städar gör jag men inte från det behövs. Min dotter städar när jag får spel hel spel.

Idag vaknade jag tidigt, inte så tidigt. Men jag var först uppe.  Att vakna först är härligt allt är så tyst och jag hinner att vakna till, hinner med att ta tabletten.  Kaffet kan jag göra i lugn och ro utan att någon pratar med mig.  Jag och min make har börjat gå ut en promenad på morgonen, konstigt att vi kommer till skott just vid den här tiden, Mörkt kallt och  kan vara halt.   idag ska vi plocka ordning på en hylla till minsta tjejen. Hon har inte förmågan att hålla ordning på sitt rum,  kan det hjälpa med en hylla kanske?

Misstänker att det inte heller kommer att hjälpa henne, men får prova.  En gång i halv året får jag gå in och göra ett stor röj, på hennes rum. Då är det garderob och allt i rummet, som behöver pysslas om. Månaderna där emellan är kaos, första veckan efter att jag städat där, är det hjälpligt i ordning. Därefter ser man knappt att det har städats över huvudtaget.  Även om det kryper i kroppen på mig när jag ser hennes rum, så minns jag så väl själv, att jag när jag var liten så hade en farmor som kom hem till oss och röjde en gång i halvåret.  Min gamla farmor, hon som är kärnan i våra diagnos, har städat sig igenom livet.

Det är vanligt, att det blir så för att stå ut med  kaoset inom sig ,så blir man  pedant ut i fingerspättsarna. Om man inte får hjälp. Under  hennes vuxna liv, har läkare och andra  diagnostiserat henne som nervklen. Några gånger vet jag att hon fått besöka Lillhagen och St Görgens.  När jag var liten så var det så härligt att vara hemma hos farmor allt var så rent där, allt var sådan ordning. Där till fanns det klubborna i skåpet och gelehallonen hos farfars säng, kaffet och den doppade ost mackan på morgonen i sängen när farfar vaknade.  Min farmor och min farfar har betytt mycket för mig.

Farfar med alla hans bus, han stod och vaktade när jag plundrade jordgubbslandet, hans skrivmaskin som jag fick sitta och skriva på. Hans räknar maskin som visade kvitton på alla siffror man tryckte in. Gelehallonen som man kunde smyga sig in till honom och få, om man lovade att inte säga något till farmor.  Morot-drycken som farmor tvinga oss att dricka, två klunkar  var jag tvungen att dricka. Sen hällde farfar upp resten i sitt tomma glas. Hans ständiga fråga varje middagsmål som var: Kan man inte ha lingon till det här?  Det kunde man, alltid lingon, farmors hemkokta lingonsylt.

Min dotter är lik min farfar här, skulle hon kunna så hade hon nog haft lingonsylt på mackan.  Farmors omtanke och farfars olika fraser och hyss, har jag liggandes varm om mitt hjärta. Han dog alldeles för ung, två år som pensionär. Min farmor lever ännu, men är till åren kommen. Inte har jag heller orken och tiden, eller tiden har jag om jag tar mig den, men av någon andledning blir det sällan att jag besöker min lilla farmor….. inser att det i dag,  blir ett farmors besök. Till och med nu,  alldelse snart.  Ska nog redan gå dit hon är ju morgon människa,  hon med. Min lilla farmor hon som alltid haft en kram, ett öra som alltid orkat höra på mig och stöttat mig……..

Lev idag just nu, idag, just nu, ska jag ta på mig och hälsa på farmor  ibland är man inte som andra vilken tur att även min farmor är en sådan……


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook