Den 13 dec Lucia……


Lucia, prostate Lucia just Lucia och tågen är så vackra, när jag var liten var vi ute under den mörka tiden i lucia tåg. Peppar kakor och kaffe bjöd vi på, gick runt i husen och lussade gamla tanter. Det blev lite klirr i kassan av det, även om det inte var guldpengarna för de fanns inte då. Då var det femtiöringar och enkronor som tjänades.  I våran lilla by har inte barnen kommit på att det är ett sätt att få in lite extra pengar. Här kommer inga lucia tåg, det saknar jag. När mina barn var små fick de lussa mormor och morfar, lucia sången kunde de inte men de sjöng ändå, Morfar satt i soffan och tyckte att de två små barnbarnen var fina efter själva lussande försökte han lära min dotter att sjunga sången som han kunde den  den med tian och femman.

I alla fall fick jag uppleva luciatåget på tvn idag, jag tycker det är så fint, kanske just för att det var så spännande  för mig när jag var liten. Hela skolan var spännande just den dagen, våran klass hade alltid ett julspel för de andra klasserna i skolan. Jag vet att en gång skulle jag och en annan tjej sjunga en sång själva.  Jag kom självklart av mig, blev nervös men fixade det tydligen ändå.

Idag är det lucia, pepparkakor och glögg, ska det vara då. Men jag ska jobba, så det får bli bara pepparkaka glöggen får bli en annan dag. Fast det är klart här hemma har vi bara saft glöggen för jag gillar inte de andra sorterna.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.