Bohuslänningen skriver om Valboskolans högstadium

Jag kan bara le åt eländet! Nej, site inte ler jag, site en grimage blir det, inser att färgelanda ännu en gång har den lilla rullgarinen nere.

När ska de lilla samhället vakna upp och se den verkligheten som är här ute? När ska vissa i denna lilla kommun inse, att vi lever i ett samhälle i Dalsland, Västra götaland, som är i Sverige, en del av Europa vilket är en del av Världen.

Att vi inte är en liten isolerad del av ett utiopi, där inga farligheter, inga missbruk finns.  Inte ens poliser finns i denna lilla idyll.

Nu beror inte det på att Färgelanda inte har stökiga ungdommar, krimminella, eller missbrukare. Jag vet att det inte är så!

För jag har själv haft en viss inblick i dessa kretsar. Inte för att jag missbrukat själv!  Utan mera engagerat mig av humanitära själ, Missbruk är och förblir ett förfall.

Även i lilla Färgelanda. Ungdommar och tonårstiden är en tid i att testa, prova på och söka.

Den kunskapen ser jag idag, Att den saknas i Valboskolans högstadium. Där Rektorn har de blå glasögonen på.

Skolledningen stoppade Knarkhundar i Färgelanda, kunde jag läsa i Bohuslänningen i dag.  Synd tycker jag! Synd och skamligt, för  Även om  de nu mot förmodan inte skulle hitta några farliga substanser i skolan, så ger det mig rysningar.

Vi måste göra allt vi kan för att hjälpa våra ungdomar, så att de inte senare i livet hamnar i missbruk!  Här har skolan ett ansvar, tycker jag!  Här har skolan en möjlighet att visa att de gör allt de kan. Men visst,  rektorn på skolan inbillar sig att de inte har just dessa problem i skolan.

Kanske har han rätt, för ungarna här boffar allt de kommer över istället. Det visade sig för bara några veckor sen  då Tempo gick ut i tidningen och därefter tog till krafttag.

Det hade sett bättre ut om jag idag, hade kunnat läsa i Bohuslänningen, om att knarkpatrullen som besökte Färgelandas högstadium inte hade hittat en tillstymelse av Droger.

Istället bor det nu en ovisshet, även en visshet om att Skulle ungarna i Färgelanda Knarka så är det inte så att skolan bryr sig speciellt mycket.

Fritt fram att knarka, för här har vi rullgardiner och blå glas ögon på….. Eller hur ska jag se det??????

Vill även ge en heder och eloge för just detta försök till kampen mot droger, till Folkpartiets Kenneth Carlsson som  Gjorde i alla fall ett försök, Och snälla ge inte upp prova igen och igen.  Till sist kanske rullgardinen och glasögonen inte funkar, då får du prova igen.

Igår kunde jag läsa om de saknade lärarna och deras kompetenser…


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook