Carl Rogers.

Kommentaren från mitt förra inlägg. Gjorde mig så glad, prostate Kvinnan som skickade iväg det har jag aldrig träffat.

Av ett samband  då jag läste  personlighetsteorierna, find så fasnade jag för Carl Rogers personlighets teori. Skrev mycket om det på min förra blogg. Hon, Helena som hon heter läste just denna teori och skulle utbilda sig till terapeut, nu ska hon tydligen ut och terapeufta själv.

Spännande och intressant. Det har varit så tyst om henne, har ofta gått in och kollat om hon har uppdaterat, men alltid varit samma inlägg att läsa. Nu fanns det nya att läsa, när jag tittade in. Mina tankar om teorin blev uppdaterade,  mitt intresse fick en ny gnista. Nu har jag chansen att lära mig mera, mer kunskap om just den personcentrerade teorin av denna man.

Central i Carl Rogers utveckling av sin egen teori, tycks vara hans förtroende för, och viljan att uppfylla den enskilde att ta reda på vad som kommer att hjälpa till och en vilja att avsätta sin egen (och andras) expertis. ”… Det är kunden som vet vad som gör ont, vad riktningar att gå” (Rogers, 1961, s. 12).

Ser framemot flera inlägg av denna skribent, som nu till och med ska ut i livet och hjälpa andra människor från sina kunskaper.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Carl Rogers.”

  1. Profilbild för Helena

    Vad du ar gullig. Tack. Nu ska jag baka pepparkakor med min lilla. Ska skriva om julens duktighetssyndrom vid nasta tillfalle. Det ar vid denna tiden pa aret da det drabbar mig som allra varst. Jag ser att du namnt det pa din blogg. Nu ska det bakas, stadas, lagas mat, pyntas och has en massa roligt, jaja mensan (inga krav alls…hihi)! Sa nu ska jag ga och ha roligt istallet.

    Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook