SAAB, VOLVO


kan det bli mera svenskt? Hm, link svenskt? Nja, från början var det ju i alla fall det men det var ju ganska länge sen.

Saab, lite sent att skriva om det men mina tankar har varit hos Saab i helgen.  Vi kör själva en Saab, har man en gång kört Saab finns det något uttryck. Minns inte hela uttrycket men Saab är Saab. Helt underbara att köra och vackra att se på.

Nu leasar vi våran bil. Min bror jobbar inom företaget och får då Hyra bil i ett år, inte helt obekvämt att använda sig av sådana avtal. Visst kostar det en slant varje månad, men det är värt dessa pengar.  Känner en sorg om nu detta företag skall avvecklas, skäms för hur vi tar hand om våra företag i detta land.  En ny tanke har vaknat i mig, om nu detta företag skall läggas ner så är jag en som kommer att bojkotta GM, Skamligt och åter skamligt, inbillar mig att de hellre lägger ner företaget än att de säljer det till någon annan. Varför? jo Saab har tekniker som är kvalitet, inte vill GM att dessa ska ges till något annat företag hellre då begrava det.

Jag tycker vi i sverige borde vara mera patriotiska mera för våra egna produkter, vi borde köpa Svensk!   Titta på hur det gick för Topp, euroshopper konkurerade ut dem, Topp var kvalité på frysta grönsaker.  Nu borta, inte är det heller så att euroshopper behåller sitt billigare pris utan idag kostar det mera med den sämre kvaliteten av grönsaker och konserver.  Priset är inte så lågt längre men kvaliteten är den samma.

Vi borde vara mera rädda om våra egna företag och våran egna tillverkning.  Hur kommer det sig att inte politiker kör våra svenska bilar?  Det är våra skattepengar som betalar deras löner.  Dessutom är det ju inte så att de har vanliga löner, utan rätt så rejält  i sina lönekuvert.  Nu är det ju i och för sig så att vare sig volvo eller Saab är Svensk ägda företag men finns det något annat som står för så mycket svensk Kvalitet.  Det genuina vackra, kvalitet kostar, visst gör det de, men i det långa loppet så tjänar man på det.


Ett svar till “SAAB, VOLVO”

  1. Instammer helt. Det finns ju ocksa en annan anledning att konsumera det som produceras lokalt, nationellt istallet for det som skeppas in langvaga ifran. Nu vet jag inte var fabriker for saab, volvo och ericsson finns. Jag ar inte lika insatt som du men av etiska ekologiska skal foredrar jag ocksa att bruka det som ar producerat nara mig. Fast nog kunde jag gora mycket, mycket mer. Tack for att du vackte tanken.

    Idag vaknade vi till snokaos. England stannar nar snon ligger 10 cm djup. Skrattretande. Flygplatserna stangs, busstrafiken blir installd. I Eurotunneln star ett tag som skulle till Frankrike och kan inte komma ut. Folk fick promenera ut. Mindre kul ar att vi maste julhandla nu idag. Kommer det finnas mat pa hyllorna i affaren? Har transporterna ocksa stannat nagonstans i en driva??

    Annars vill jag bara saga att jag haller med dig, jag kanner igen mig i det du uttrycker ocksa, och jag tycker det ar underbart med riktiga, arliga manniskor som vagar visa det som ar jobbigt och snett hos dem sjalva. Dar kanner jag mig trygg for da behover inte jag vara perfekt, jag heller.

    Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.