ADHD tankegångar

idag har ambitionen varit att skriva ett inlägg, sick ser att jag är riktigt sent ute. Dagen har liksom flutit på, purchase dessutom jobbade jag igår fram tills idag vid 10.00. Jobba betyder för mig energiavslag i massor, även inkluderar det en sömnlöshet under natten. Jag får sova har halvtids beräknad jour i mitt pass, vilket betyder att jag sover åtta men har betalt för fyra. Eller borde i alla fall för mig är det bra pass tvärt om sover fyra men har ej betalt för de andra fyra, vissa pass blir vaken pass där jag sorterar tankar, skriver listor komihåg lappar, funderar eller kanske till och med ritar. I natt gjorde jag nog allt förutom  att sova. Där till hade jag glömt min lilla tablett här hemma och utan concertan famlar jag i blindo. Då gör jag saker för att hålla mig vaken i den nivån jag måste på jobbet, munnen går i ett, när jag gick hem var det inte så snälla tankar jag tänkte om mig själv.

Fast efter ett tag kom jag på mig själv och kom ihåg vad jag lovat mig själv negativa tankar om mig själv är inget jag behöver tänka absolut inte om jag ska må bra. Bytte ut negativiteten emot en vilopaus hemma, därefter kom lillkillen som snart kan gå och lös upp min dag. I dag tror jag att han till och med lärde sig vinka hejdå för första gången.  En lite söt guldklimp är han och han förgyller mitt liv, och hjälper mig att hitta anledningar till att shoppa, nästa inköp kommer att bli halkisar från låtsas farmor. Så slipper han halka om han får för sig att ta sina första steg.  Hoppla vad adhd det blev i detta inlägget, min solstråle var inget som jag  hade tänkt skriva om utan mera om hur jag nu kämpar med strukturer så att jag ska få koll på mina dagar.  Hela kvällen har jag suttit och skrivit schema för hur dagarna ska se ut så det inte blir som det brukar. Som det brukar är gör allt samtidigt och över allt samt dubbelboka allt som går att dubbelboka gärna samma vecka dag och timme. Tyvärr så har jag nu två sådana veckor framför mig det för att jag inbillat mig att jag har koll och jag har minne till att komma ihåg uppbokningar som blir. Jag liksom glömmer av att jag inte kommer ihåg. Men kvällens arbete ger mig hopp om att efternästa vecka ska jag ha förmågan igen att ta en sak i taget, ett möte per dag inte möte läkarebesök och kvartsamtal samma dag och i direkt anslutning till varandra. Så är det just nu imorgon ska jag liksom vara i skolan och planera för  ett av mina barns hösttermin, en halvtimma snällt räknat av mig skall jag ta mig till enplats som jag aldrig varit på innan som ligger tre mil ifrån där jag är på mötet, går hem ifrån imorgon vid 10.00 lär komma hem imorgon vid sex på kvällen, det på en ledighetsdag. Det är min adhd i ett nötskal. Här är det som just är mitt problem. Planera, strukturera till sist prioritera. Det sista ordet är ett ord som jag itne ens har med på kartan….. Prioritera är det Ett svenskt ord? En svordom kanske? Eller är det ett skämt hmmm inte en aning i allafall inget som jag har förmåga till.

Hoppla inser att jag behöver boka in en sak till i mitt dagschema en halvtimmes träningsläger i att lära mig känna ordet prioritera. Fast nja en sak till i mitt schema just nu skulle göra det till en ADHD lista med optimistillutioner av ostrukurellt bifall av avfallsprognoser.

Skulle ni mot förmodan förstå den sista meningen i detta inlägg misstänker jag starkt att ni har lite av mina bokstäver i egenskapsenheten i er…..

Natt natt…..

Jag som skulle skriva om min steg-räknare och mindfullness gång. Min ursäkt, Concertan som jag tog vid 11 har flyttat ut från min kropp.  Så skriver jag mera nu lär det bli om både Aten, Anten och kanelbullensdag, samt lucia….. flyktighetstankar av flagor av strukturella ostrukturer misstänker jag ….


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook