Från nattljusolja till läkarbesök

i går tog jag tag i cyklandet igen. Har  fått ont i mina knän då jag cyklar,  men igår gick det bra, tog det lite lugnare. Har även idag tänkt mig en liten tur.

I helgen var jag på hälsokost affären köpte nattljusolja och fick ett provexemplar av en salva. som expediten  rekommenderade för eksem i ansiktet. Nu luktar salvan ve och vä, men gör underverk på huden. Redan första strykningen känns det som huden slappnar av, slutar att klia och stickningarna slutar med en gång. Eksemen blir inte hårda och torra, utan mjuknar och osynliga.

Visst e det härligt när man hittar något som passar, som jag just nu kommer på att jag glömt namnet på. Men får jag bara lukta på krämen i affären, så kommer jag att hitta den  igen. Luktar som myggmedel, men gör så gott på huden att lukten glömmer jag av.

Jag brukar ha ont av lukter, men denna får jag stå ut med, efter som den hjälper mig. Även nattljusoljan skall hjälpa emot eksemen. Fast jag tror att den mera hjälper mig på annat sätt känner mig mjukare i lederna, lenare inom mig.

Inte så tvära kast mellan hopp och förtvivlan.


Men min rastlöshet verkar ha fått ett rejält tag i mig. Kan liksom inte koppla av och göra en sak i taget längre, utan sitter här målar där, ritar lite,  stickar och inget.  Concertan hjälper mig liksom inte  längre.

Tröttheten har kommit tillbaka i dubbel dos. Är så trött att jag somnar på stället  men vaknar genast,  då jag går   och lägger mig, då  blir huvudet fullt av tankar och vakenheten hittar till mig. När jag  kör bil ensam, så måste jag vara uppmärksam på att tröttheten kommer över mig, måste stanna bilen och vila tills det slutar.

Skall snart till min doktor som skriver ut min medicin, kanske kan han hjälpa mig att förstå. Trotts att jag är så trött, kan jag inte somna utan insomningstablett. Glömmer jag tablett då jag gå och lägger mig,  ligger jag vaken i sängen hela natten. Natt vakenheten  gör att dagen blir till något som jag inte vill.

När skall jag må bättre? Kan det vara concertan? Är jag fortfarande deprimerad? Kanske är det  mitt depp piller som inte hjälper? Eller gör det  tröttheten som kommer över mig.  Härligt! Äntligen  ni  hittar jag frågorna som jag skall ta med mig till doktorn.  Har aldrig med dem men nu skall jag skriva ut detta inlägg och ta med till läkarbesöket.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Från nattljusolja till läkarbesök”

 1. Profilbild för Lenas Värkstad

  Det kan även vara ljuset på kvällen som gör det svårt för dig att sova. Jag, för min del, älskar det och drar inte för fönstret när jag lägger mig. Det är så härligt, tycker jag då, att vakna och det är ljust ute. Nu vaknar jag jag ju rätt tidigt, så där mellan 4 och 6 och här i Söderhamn är det ljust nästan hela natten.

  Men, som sagt, det är inte alla som mår väl av det. Om du går in och kollar på min blogg så ser du vad jag kämpar med ang. mediciner.

  kram

 2. Profilbild för Nathalie
  Nathalie

  Hej! Nu har det iofs. gått några år sedan du skrev detta men jag hoppas att det löste sig för dig med Concertan. Det är ju trots allt centralstimulerande och i hög dos så hämmas ”sömncentrat” i hjärnan så att det inte går att känna trötthet.

  Du borde fått en annan insomningstablett eller kanske fått prova någon annan medicin, håller jag tummarna för. 🙂

  Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook