Björklund uppfattningar är inte mina!

Föräldrar ska tvingas till skolan om barnen är bråkiga och han är rätt övertygad om att kalle kommer att sluta vara cool om  mamma eller pappa är där.  Jo, sickness Kalle kommer att sluta coola sig, han kommer vara utpekad och de dagar Kalles mamma och pappa inte är i skolan kommer hans trygghet bero på vuxna som redan innan erkänt att de inte orkar  inte kan ta hand om Kalle. Kalles identitet och hans känsla för sig sopas undan till inget värde.

Själv tror jag mera på att  Björklund borde lägga kraften på att utbilda alla lärare i bemötande och acceptans.

Bråkiga barn här borde skolan göra mera se bakom det bråkiga barnet.  Varför är Kalle bråkig, vad är det som gör att han har den bråkiga masken på sig, hur vad skulle jag kunna göra för att hjälpa Kalle? Vad är det jag kan göra som kan göra skillnad?

Nej Björklund, jag tror att du  är ute på fel vatten,du har även fel karta, du borde veta att du istället ska ha sjökort.

Lägg kraften istället på att ge lärarna mera tid för varje elev, sätt in en extra resurs för de barn som kanske inte fixar det riktigt.  Lisa som inte har kommit in i kamratskapen  behöver hjälp på sitt sätt, Kalle kanske behöver bli bekräftad mera i sina bra saker och ignorerad i de mindre bra. Förstärk det i Kalle som är bra och titta på  Kalles bra sidor, de dåliga  är han  fullt medveten om och de gör lika ont i honom som det gör i lärarensmisslyckande att fånga upp Kalle.  Ingen! Ingen vill misslyckas, vi vill alla duga och göra bra i från oss, men vissa av oss har en större sträcka att  ta oss fram  och den sträckan är full av gropar, fällningar.

Nej, Björklund borde lägga kraften på att resurserna hamnar i rätt händer. Kalles fröken har  kanske 32 barn och 4 minuter på varje barn om dagen. Det säger mig att fröken inte hinner se Kalles bra sidor, men de dåliga märker hon för de är i de stunder som Kalle med all säkerhet vet att han får  uppmärksamhet.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook