Vi trycker (H)gärna ner misslyckanden i halsen på våra barn.

Vilka kloka ord jag hittade på denna sidan, no rx var finns alla dessa klokheter till lärare och andra vuxna som möter våra barn?

Just dessa som behövs, ed tänk om vi stället för  att trycka ner misslyckanden i halsen. Visst känns det igen:  Varför gjorde du så, patient hur kunde du göra så där, titta vad du har ställt till med, mm.

Det är ju så enkelt i hettans stund att vräka ut sig.  Men tänk om jag istället för säga så väntade  en liten stund tänkte  två sekunder till.  Jag som är så impulsiv behöver säkerligen vända om och tänka i minuter istället. Det gör ju inget att sansa sig, att inte reagera med  blixtar. Skulle det vara så att jag ändå gör det, så är det ju inte heller så att allt är försent och förbi. Utan det går ju att be om ursäkt, vända om och berätta att tanken inte fanns med mig, jag reagerade fel. Jag borde istället vara intresserad av, hur du tänkte då du gjorde så vad va det du ville att det skulle bli…….

Kvinnan på bloggen som har klokheterna verkar så innerlig verkar vara en lärare som har  den lärande rollen som sitt kall. Ni vet det där som var mera förr.

Idag är det en ny dag nya vindar flyger och far,  inte många kvar nu snart vet vi.

Om min farmor måste välja vem som ska laga mat, men jag tror nog det är viktigare för Farmor att veta om det kommer någon från hemtjänsten över huvudtaget.

När min mormor var vid livet  lagade hemtjänsten och mormor mat tillsammans för det  gjorde att min  mormor kände sig självständig.  Idag kommer  maten i Pkt till min farmor.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook