Facebook


?ett länk som jag delade på FB  gav mig  många ord  och Kalle han heter Givetvis något annat!!

min kommentar:

det blidde visst lite jobbigt för herr statsministern var tog det påklistrade leendet vägen

Emelies text sprids som en löpeld över nätet – och tar ställning för de rödgröna. Hennes mammas öde kan bli Reinfeldts mardröm. I natt ville han inte tala om bloggbomben.

link ´, troche €, ask ´,?,?,?” />

ett svar som jag fick på FB
(VI får kalla honom Kalle vill inte hänga ut honom) Lysande att Emelie, som är medlem i vänsterpartiet, använder sin mamma i debatten, och lastar regeringen för försäkringskassans bristande handläggning.
jag inser”KALLE” att vi två har väldigt olika värderingar och olika syn på människor, Människor kan bli sjuka ”KALLE ”oavsett vilken partitillhörighet. Med tanke på var du jobbar blir jag lite rädd för var dina värderingar. Jag misstänker starkt att Emelies mamma oavsett politisk åskådning ändå skulle vilja bo kvar i sin lägenhet och slippa flytta. Helst av allt misstänker jag att hon faktiskt vill jobba,och vara frisk, hon hade ju faktiskt gjort det i många år. 37 om jag inte minns fel.
  • ?”KALLE” svar:
  • 1. Kan ju knappast lasta Reinfeldt för försäkringskassan usla handläggning av en svårt sjuk människa som uppenbart skulle ha sjukpenning resten av livet!! Jag håller helt med om att fallet är absurt- men det är ju inte regeringens ”fel” ut…an försäkringskassans.Om man anstränger sig kan man hitta massor med folk som hamnat i kläm i systemet även under den tidigare regeringens härjningar, vilket knappast kan tas till intäkt för att S är ”grymma” eller att Göran Persson är en elak person.

   Demonisering av fienden är ett känt propagandaknep bland socialister.

   2. Min människosyn och mina värderingar skulle vara olämplig med tanke på mitt yrke? Det är dig fritt att tycka.
   Jag är liberal i min politiska uppfattning. Jag tror på människans förmåga att utvecklas och växa, jag har valt ett yrke som går ut på att hjälpa människor till ett bättre liv- inte passivisera dem på socialistiskat manér.
   (Dessutom har du fler moderater än mig i din vänkrets- är de också olämpliga?)

   3. Den viktigaste poängen med alliansens politik kan jämföras med KBT. Man belönar det man vill ha mer av. När jag jobbade på soc. gjorde jag en nettovinst på att jobba på ca 200 kr i månaden jämfört med att vara arbetslös. (Slipper resa till jobbet och ha dagis). Jag kunde gjort som många vänner, inklusive min bror som spenderade dagarna med att fiska och tackade nej till jobb efter jobb som AF erbjöd honom. Egentligen var jag dum i huvvet som jobbade. Sedan 2006 jobbar de flesta av dem, och det tycker jag är bra. Individen ska också ha ett eget ansvar för sin försörjning, vi är inga fågelungar.

   4. Socialisternas metafor om att M ”sparkar på dem som ligger” vill jag översätta till att S ”piskar dem som drar lasset”. Kan man vara med och ”dra lasset” så ska man vara det, även om det är ett jobb som lokalvårdare eller på Mc Donalds. Om fler bidrar kan vi ha råd med en äldrevård och en sjukvård mm värd namnet.

   Men, mina värderingar är väl kass.

  Mitt svar till dig Kalle.

 • 1.inte sa jag att herr statsministern var grym eller inte ens en elak person. det  är något som  din tolkning sa till dig att jag sa. Läste inte det i artikeln heller, och visst håller jag med dig situationen som Emelis mamma är i är verkligen grym horribel till och med.  Och om det hade varit så att jag nu varit  någon som kunde ta försäkringskassans handläggare i ärendet i örat så hade jag varit den första att göra det.  Mitt sätt att  ta handläggaren i örat är att rösta rött. Vilket jag ser som även hennes räddning då jag tror att den rödgröna samlingen  kan göra det lättare för  försäkringskassans handläggare att sköta sitt arbete och låta hjärtat vara med. Hon behöver ju  kunna gå hem från jobbet  och känna att idag gjorde jag  en god gärning.
 • Demonisering av fienden är ett känt propagandaknep bland socialister. Skrev du. I går tittade jag på debatten där  statsministern sa nått om att de rödgröna ljög  om siffrorna inom arbetslösheten. Sedermera kom det fram att, det var  just det statsministern  gjorde.  Ingen  blir inte bättre av att göra  de andra sämre. Snarare  är det tvärt om. Inte blir jag större om jag förminskar dig men låter jag dig vara där du befinner dig och låter dig vara så stor och fantastisk som du är. Så händer det under även med mig ”Kalle” det gör mig minst lika stor.  Det  gör mig minst lika fantastisk.
 • 2.”KALLE” nu sa inte jag att du var olämplig, även detta är något som du  utifrån dina  tolkningar la in i mitt svar. Jag visade bara på att vi  tydligt hade olika värderingar , men  Jag vet ju vad ditt jobb går ut på, har ju liksom själv arbetat där, som du säkerligen minns.  Mitt arbete är idag liknade, jag tror också på människor annars hade jag inte haft det jobbet jag har,  mitt arbete går liksom ut på att få människor att växa och bli självständiga utifrån deras  egna förmågor.
 • Men vi har alla olika förmågor och tillgångar, olika förutsättningar till att hantera livets prövningar. Alla  föddes inte med guldskeden i munnen, utan fick nöja sig med den  gamla vanliga.
 • Vad beträffar min vänkrets eller inte vänkrets, tror jag du har lite aning om, men jag tror att mina vänner låter mig ha mina uppfattningar, mina åsikter och  att mina vänner  tycker om mig, för den människan jag är, inte för mina politiska åsikter.  Jag tror att de uppskattar mig, för att jag är jag, som jag är, i mig.
 • Jag tycker om mina vänner för  att det är människor som är som dom är, jag låter dom ha sina åsikter och sina uppfattningar.  Även om vi har olika uppfattningar  så handlar vänskap, om helt andra saker. De är där för mig när jag behöver vila mig luta mig tillbaka eller bara behöver vara mig  med eller  utan mina  politiska åsikter. Vänner är för mig är dom som ringer mig när dom behöver vila sig och allt där till. Inte bryr jag mig om  vilket  parti de röstar på.   Vissa vänner ”Kalle”  pratar jag inte politik med, och jag tror ”Kalle” att du är en av dom som jag inte skall prata  politik med. För det håller liksom inte vår vänskap för.
 • 3. KBT och alliansen.
 • Huga, på ren norrlänska!  har gått i KBT  under ett års tid nu och Nej! Nej! NEEÄj inte ens i närheten av det enligt mig. Kbt  är mera till för att jag skall kunna förändra mina egna tankar  och vanor för att få bättre livskvalite. KBT  en av mina favoriter inom  ämnet var Kelly, du vet han som bodde i husvagn och reste runt för att hjälpa lärare och elever.  Under sina studier  undersökte han  klienten men även  den som uttalade sig om klienten.  Det gav liksom två olika konstruktionsteorier. Jag skrev om det i min bok  ”Jag föredrar att kalla mig impulsiv”  om du nu inte  köpt den så finns den ännu att köpa. Eller  låna du den på biblioteken.  Du vet  ”gratiskulturen”
 • Så även här Kalle så har vi olika uppfattningar om saker och ting  vilket är tur eftersom jag  faktiskt haft nytta  av min KBT som i och för sig ger mig  vinster i  en bättre livskvalitet.  Svaret på din fråga om du var dum i huvvet  som jobbade när din bror gick och fiska.  2006  HMMM tror att jag  gjorde båda sakerna då  till och med så att jag faktiskt gick opch fiskade på jobbet. fick asså betalt för det.  Jag tror arbete är viktigt  mest för självkänslan men ser inte en  vinst i att om jag blev arbetslös  skulle arbeta på MC Dounals det gjorde jag under min ungdom. Idag  så skulle inte jag fixa det.  Du ser ADHD i mig gör att jag blir lite tröttar än den  utan ADHD, jag tar in alla intryck samtidig. Jag tror inte jag en  gång  sa nått om din intelligens och ev dum i Huvvet.  Den kompetensen har jag inte. Så jag uttalar mig inte om det. Dessutom  så  vet jag att vi alla har olika  till och o-tillgångar. Dum i huvudet  jag tror inte ens den tillgången finns.
 • Inte en  gång i livet har jag  känt mig piskad.  Inte är det så att du drar det lasset heller.  du liksom jobbar inom statligt verk. SIS är liksom det  och finansieras  genom skattekronan.  Men  om  de blå herrarna  vinner lär du  kanske bli arbetslös tillslut  för  då lär  mammorna  få sitta  på ungdomshemmen och vakta sina barn.  Ännu är ju det bara skolan  vi ska sitta i men vänta du snar kommer nog herr Björklund  hitta  till ungdomshemmen med!    piska  sparka  hur som  jag vill heller ha en statsminister som ser lite längre än till  sin egen plånbok. Vissa av oss  har liksom inte (H)järta att blunda för den råa verkligeheten. Det är inte så att jag och  andra med mig valde att köpa lite ADHD över disken på ICA.  Jag tror inte heller att Pelle som  bråkar i skolan, han   som inte ens lär sig läsa valde det. Och det kan inte uppfostras bort, han kan inte ta sig i kragen, men  med rätt bemötande och en större tolerans för olikheter,  så har han  också en chans. det  tror jag att en lite rödare politik skulle kunna  ge Pelle.  Hans mamma  ska du veta är livrädd varje gång  telefonen ringer, hon är hemma  av utrötthet  det är många  gånger som hon har fått förklara för  skolans personal, att Pelle har lite svårt att sitta still. Han glömmer liksom av att han inte ska avbryta.  Varje situation som du  och jag ser som liknade är inte det för Pelle, för  honom är varje situations ny.
 • Även  idag tog ADHD orden över igen många ord blev det och du Kalle  jag gillar att vi har olika åsikter det ger mig  möjlighet att utvecklas och bli trygg i att jag skall rösta rött på Söndag om du nu skulle inbilla dig något annat.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.