Självkänsla av taggtrådsöden……

För några dagar sedan. Skrev jag en fråga till en kvinna vid namn Ulrika Thunstedt. Hon gör fantastiska skulpturer. Min fråga då för några dagar sen var om jag fick använda mig av hennes verk i min blogg. Det fick jag. Hennes skulpturer är så fantastiskt beskrivande i mänskliga känslor. Har sedan jag hittat hennes sida, stomach ofta gått in för att titta på hennes verk. Taggtrådsmänniskan är helt underbar, den är som en taggig kaktus. Som man skulle vilja smeka för att ta bort taggigheten. Men lik kaktusen så skulle mina fingrar blöda om jag provade. Vilken tur att jag bara sett henne på en bild. Ja, jo jag inbillar mig att hon är en spegel av en taggighetsmänniska, Kanske är det så att taggarna vuxit ut för att skydda henne från ondskan, göra henne mera hel. Tyvärr tror jag att hennes skydd gör henne mera illa, än ondskan som hon innan stött på. I mig föds ord i rader som förklarar taggtrådsmänniskans livsval, utifrån öden av sorg besvikelser och naivitet. Lite av hennes öde är speglingar från mina olika livsöden. Vissa historiska stunder skulle jag nog behövt utveckla lite taggtråd. Kanske är det så att jag har lite av taggarna i tråden, Kanske är det så att mina minnen från skolan, gjort att jag ställt högre krav på mina barns skola, än jag själv hade. Då är taggigheten bra, för mig var det positivt med taggtråden.

Taggtrådskvinnan som bilden visar är det i stället synd om. För hon ställer frågan, Varför är jag ensam? Kanske vet hon inte att hennes skydd gör andra människor rädda. Kanske vet hon inte att hon blir bemött med det hon ger ut. Kanske har kvinnan inte blivit bekräftad och älskad i livet. Kanske är det så att hon skyddar sig för att slippa känna. Kärleken till henne själv saknas och kanske är det just det som gör hennes taggar.

Nej, nu får det vara slut dravlat från mig, men viss är det en skulptur som skapar ord frågor, visst är det så att tankarna börjar vandra, en hel novell skulle jag kunna få till av bilden.


  ”Varför är jag alltid så ensam?” -rostig taggtråd

Titta in på Ulrikas bilder och skulpturer, de är fantastiska……….

 Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Självkänsla av taggtrådsöden……”

  1. Profilbild för Ulrika Thunstedt
    Ulrika Thunstedt

    Du skriver så fint och uttrycker det som jag vill säga med min skulptur. Bilden-skulpturen är mitt språk. Hälsningar Ulrika

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook