Skola godkänd eller är det ogodkänd?

Har just varit på möte i skolan och klumpen i magen bara växer. Klumpen i magen om att det blir godkända betyg, medical för att slippa ta ansvar.   Jag kan inte med säkerhet säga att det är så, stuff inte heller att det finns något som indikerar på att mina farhågor är rätt.

Men inom mig mal just dessa tankar. Det är bara fantasier, pilule säger mig kunskapen och verkligheten. Det är bara inbillade strofer av en verklighet, som inte finns. Intuition kan det också kallas och en del av mig säger att det är värt att lita på.

En annan del av mig säger vänta och se.

Men Vänta och Se, vad är det jag ska se?

Vad är det som skall bevisa för mig att jag antingen har rätt eller fel.

Facit om ett år då det är gymnasium, och misslyckandet kanske redan bor i situationen. Det är ju ett av mina barn det handlar om, historiska erfarenheter ger mig grund i mina farhågor.

Är det så verkligheten idag ser ut om du är en krävande förälder, som säger att det är skolans ansvar?  Är det så att det barnet får godkända betyg för att skolan ska slippa ta ansvar? För att de ska slippa ta till sig kunskaper om Neuropsykiatriska funktioner.

Jag säger inte att mina farhågor är sanna eller helt rätt. Men en gnagande oro finns i att det skulle kunna vara så att godkänna är lättare än att komma till rätta med svårigheten.  Den som då återigen är den som betalar priset är inte skolan och skolpersonalen, utan återigen är det en liten flicka eller en liten pojke som får bära ansvar över att skolan saknade kunskaper.

Skulle jag bli överraskad?

Nej inte alls, det skulle vara just i den verklighet som jag befinner mig i. Jag tror att många med mig befinner sig i.

Så synd bara att det handlar om människor, som du och jag.  Människor, unga människor med samma känslor som du och jag, fast med en nyare och mindre erfarenhet. Av att stå ut med dessa känslor och misslyckanden. Gör det ont i dig och mig så har vi liksom tränat, lärt oss mera hur vi ska ta hand om dessa känslor. Det har inte våra barn lärt sig ännu, det är just det som de ska tränas i. Då menar jag att det är för stora känslor att träna i, det är för stora känslor i Misslyckanden att träna sig i att stå ut med.  Men vad vet jag?

Just nu vet jag bara, att jag har en klump i magen som visar på framtidsoro….


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Skola godkänd eller är det ogodkänd?”

 1. Profilbild för Carina
  Carina

  Ja vad säger man….
  Jo hade det varit Gullmarskolan i Lysekil, så hade det varit godkända betyg. Dom är ganska ökända för detta.
  F-landa skolan är kända för att sätta för låga betyg.
  Synd om ungdomar som tror sig kunna mer än dom egentligen kan, får det skit-tufft på gymnasiet om betygen inte stämmer.
  Sedan är det så att det är skolans ansvar att ge undervisning så ungdomarna blir godkända.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook