honung och guld sömnsvårigheter

Sova dåligt är något jag är bra på. Fast jag vet inte om det är att sova dåligt, för jag får så många infall då jag ska somna. Jag funderar på virkning, teckning och olika texter. I natt blev det klokheter av att du nu finns det ingen ursäkt. Jo men en liten finns det ju, blev mitt försvar. Nej, inte ens en liten ursäkt, utan sätt fart, sätt igång nu. Ursäkterna handlar om mitt skrivande, den ovilja som bor i stunden skriva. Ursäkterna blir till av min självkänsla, som svajar i skrivandets konstigheter. Jag har ju dyslexi, blir till. Jag har väl inget att säga, flyttar in.

Här behövs krafttag! Här behövs en stor portion med självkänsloarbete. Inte Handla det på ICA, inte heller i form av bekräftelse utifrån. Utan jag behöver se den gnistan, hitta den tråden som behöver förstärkas. För jag vet ju att jag kan, vet att jag har ett rå manus som behöver fyllas med lite ord formade av mig, från mig.

 

Ser nu hur fort jag kom ifrån ämnet sova dåligt till att skriva?

 

Adhd säger jag. Morgondamp kallar jag det med. För det är det som är, tankeverksamheten hoppar fram och tillbaka hela tiden, i looper, tanken idag var att skriva om hur jag tillbringar nätter som är sömnlösa. Men vinkeln blev till i att istället hitta till en av verksamheterna. Tankar.

 

Natten bestod av tankar, gå upp dricka vatten, lägga mig, kolla FB genom mobilen, spela spel, rita i tanken. Som sedan blev att jag gick upp plockade fram ritblocket och mina pennor. Efter en stund ramlade tröttheten fram, sömnen gjorde sig påmind. En sista tanke innan sömnen blev Honung undra hur mycket honung som finns kvar av den jag köpte i söndags. Nästa tanke blev, Jag måste komma ihåg att tinga en ny av Linda. Honung med lite bivax i. Jo runt fyra i natt somnade jag i samma tanke som honung och en tanke om tänk nästa år har jag säkerligen min egna honung och mitt egna bivax:)

Honung och guld sjunger Gessle jag nynnar med ….


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook