Skoltankar

Sista helgen innan vardagen. Sista helgen innan det blir som vanligt igen. Barn som ska till skolor. Barn som kommer hem, prescription som jag när de stänger dörren vet om jag ska trippa på tå eller om det varit en bra dag. Ont i magen jo så är det när du har barn som inte kan härbärgera  energi. Fast det kanske är fel att säga så, advice utan vilken energi har de att härbärgera? All deras energi går åt då de måste skärpa till sig i skolan. Energin tar slut av att bara sitta still på stolen.  Ont i magen, jo ont i magen.  Vad har hösten att bjuda på. Kommer det bli så att jag får hämta någon som hamnat i en situation som facit för att ta sig från saknas? Kommer magont vara något som blir efter Onsdagen? Kommer dagarna och kvällarna vara kantade med ögon som säger att jag orkar inte mer.  Läxor hur blir det med läxor? Kommer det vara så att stressen som barnen känner kommer att lysa i deras ögon. Frågorna är många, svaren kommer jag inte ha från kanske till vintern ett bra år i slutet av maj nästa år.

Om jag nu känner sådan ångest över att skolan, vad känner inte då barn.  Inte bara mina  utan alla de barn som har lite mera speciella begåvningar samt tillgångar.  Hur mår den lilla flicka, som kanske förra året sett sig själv i ögonen och sett den Luslotta eller dampungen, som alla andra pratar om. Hon som lovat sig själv att inte ett år till. Men som av någon anledning ändå, hittat ljus i tunneln för att orka andas lite till.

Till dig vill jag säga, sluta inte andas. Sluta tror på de lögner, som andra serverat dig. För jag lovar dig det är bara lögner, inte ett uns sanning i alla dumheter som  man beskyller dig för. Jag vill och önskar att du ska inse att alla har fel.Om någon vuxen berättar för dig att du överdriver eller har fel så tro inte på dom. Du äger din upplevelse och dina känslor. Känslor är aldrig fel, gå vidare till någon annan som mera ser till dig. Som bryr sig om dig, som tar det du säger på allvar. Du är värdefull. Du är värd att lyssnas på.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook