Avgränsning är det som gäller.


Sommar värme ute, click blir värme i mitt sinne.  Jag blir mjukar i mina tankar, online njuter och känner ännu mera att så härligt att leva.

Idag har jag gjorde något stort, salve jag vågade mig ut i trädgården. Det var till och med så att jag vågade mig på att ta mig an lite av de sedvanliga arbetsuppgifter som alltid är återkommande när man har hus.  Jag har ADHD, när vi  flyttade hit för många år sedan så hade jag så storflygande planer om att anlägga en vacker trädgård.  Jo jo det hade jag. Fick min make till att gräva upp en himla massa rabatter och till och med så att vi hade ett grönsaksland de första åren. När man har  ADHD så händer det att man gör i alla fall är det så för mig. Jag gör saker gör saker utan att tänka på vad som sker när man gjort saker.

Alla blomsterland som min stackars make grävde upp resulterade i en himla massa efterarbeten år efter år.  Det var något som jag inte tänkte på då min make grävde dagarna i enda.  Det där efterarbetet det med att rensa vända jord, ja allt sånt där som  andra  hejdlös väntar på under hela vintern. Det efterarbetet är ett arbete som jag på något sätt har svårt att få till. Förra året vägrade jag inse att det behövs trädgårdsarbete, det får jag lida för i år. För några dagarsedan tänkte jag att nej jag låter skiten växa igen och kör med gräsklipparen över det.  Nu har jag ändrat mig. Idag kom en annan tanke upp om att jag går ut och provar lite, gör bara lite så jag inte tröttar ut mig. Lite för mig kan resultera i  långa dagar, många långa dagar.

Men med en kopp kaffe, trädgårdshanskar och tankar om att bara lite högst två timmar, så gav jag mig hän till mina arbetsuppgifter.  Men min i dag frånvarande men ändå ständigt närvarande KBT terapeut så strukturerade jag mig.  en liten bit nu Carina sa jag till mig själv. Tog till en ytters liten bit, satte ut märken så att jag skulle sluta i tid. Sätter i grepen i jorden och på börjar mitt arbete.

Fåglarna kvittrade kaffet smakade som det ska, jag satt där och njöt tillsammans med alla maskar och alla ogrässtrån. Ett efter ett blev det klart.  Det lilla området som jag hade mätt ut för att göra blev sedermera klart.  Jag avslutae som jag innan lovat mig själv att göra. Gick till verandan och FBade lite, kom på att det hade ju gått så bra och det blev ju så fint. Så efter en vilo paus gjorde jag om proceduren en gång till, fast på annan plats och denna gång en ännu mindre yta.  Blev klar gick ner i duschen för att säkerhetsställa att inga fästingar  var på mig. Just fästingar och sånt är OCD för mig. Dessutom var jag varm och behövde tvätta av all jord. Men första tanken med duschen är fästingarna som jag är helt livrädd för

Gick ut på verandan efter duschen och tittade på mitt verk. Då slog det mig att haha det  här det är ADHDjobb. För dom som till och med ogillar trädgård.  Det är verkligen ett arbete för någon som är rastlös i själen. För någon som vill använda sin kreativa sida. Dessutom finns det ett synligt resultat, ett bevis på att jag verkligen gjort något för det ser man ju när man tittar på rabatten. Det bästa med grejen och något som jag tänker är viktigt med ADHDär avgränsningen som jag gjorde.  Att jag verkligen bara gjorde den där lilla, lilla biten av min rabatt så att jag inte fastnade där i flera timmar. Det verkar som alla KBT timmar satt sig i mig för just i trädgårdsarbetet var det effektiv. Avgränsningen var viktigt, att verkligen bara hålla sig till avgränsningen och inte på börja någon annanstans än det jag tänkt innan var också viktig.  För som jag gjort åren innan blir det inte bra, då har jag gått ut tidigt redan klockan åtta och börjat arbete sedan hållt på kanske fram till nio på kvällen. Idag känner jag mig nöjd och glad över att jag gjorde som jag skulle. Där till så kommer jag slippa känna av solsvedan som hade kunnat komma när jag vaknat upp från mitt trädgårdsarbete. Har inte  ont i kroppen. Vilket jag skulle haft om jag hade gjort som åren innan i dag.  Visst det är mycket jobb kvar men  Rom byggdes inte på en dag så ja lite ADHDskadar inte, inte alls faktiskt.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.