Hur ska jag vara för att du ska se den bästa sidan med mig?

Det är en spännande fråga när jag sitter här och tänker på den. Vad är det jag vill visa mina medmänniskor för sidor av mig?

Hur ska jag vara för att du ska se mina bästa sidor?

Är frågan. Jag vill bryta ner den till mindre stora frågor.

Sidor av mig, seek självklart har jag likt alla andra människor många olika sidor.

Vilka sidor av mig vill jag att min omgivning ska ha av mig?

Hur vill jag att man ska se mina bästa sidor har jag några bästa sidor?

Vilka är dom i så fall?

Skulle jag vilja att människor kommer ihåg mig för mitt heta humör?

Vid första tanken blir det blankt nej!

Men snabbt efter första tanken, sale kommer jag på att jag mött människor som aldrig visar humör.   Människor som jag aldrig lyckas förstå mig på, nurse som jag liksom aldrig vet hur dom upplever eller tycker om eller inte om vissa saker mm. Vissa människor som när dom tar i hand och hälsar hälsar som om de var en död fisk. Svala och oberörda.

De ovanstående meningarna gör att jag allt vill ha mitt lite mera heta humör, eller mera jag vill ha tillgång till alla mina känsloupplevelser alla mina skratt, alla mina åsikter och jag hälsar med handen så att du känner att det är min hand du håller. Kanske är min hand kall men den är inte död, eller tafatt.

Jag vill även visa min sårbarhet, vill vara sådan som jag är vill visa andra att det är inget farligt om jag inte kan, då kan man be om hjälp. Det gör ingen till en svag människa om vi eller när vi vågar be om hjälp. Det gör oss till människor.

Håller på att gå från ämnet känner jag.

Hur ska jag vara för att du ska se mina bästa sidor. Va det ju.

Bästa sidorna med att vara mig.

Jag inbillar mig att det handlar om att vara människa med mina tillgångar och otillgångar. Självklart vill jag inte att människor ska se mig som en lathet eller en slarver. Orden i förra meningen är ord som jag  redan som liten  fick tillgång till, det var omdömen om mig. Under många år trodde jag det var ren och skär sanning,  idag vet jag att det mera är likt en lögn när den är som sämst och blivit en falsk sanning.

Nej, jag tar med mig orden idag tänker på dom. På riktigt fundera på dom.  Om vi alla skulle tänka på dom så hade vi alla fått olika sätt och vara, för att vi skulle visa oss i våra bästa sidor.  Tror det skulle bli en sådan där höstsprakande färgstark färgpalett, tänk att jag tror vi alla är just det sprakande glittrande och vackra men det krävs att vi då är i våra bästa sidor. Frågan kanske är fel ställd.

Kanske ska den i stället ställas som så här:

Hur ska jag vara för att jag ska känna att jag är och visar mina bästa sidor av mig själv.

Genast försvann det en massa krav på att vara duktig, det flyttade in mera harmoni i mig.  Tänker att det mera handlar om att jag har svaret på mina bästa sidor av mig själv i mitt mående.  Mina känslor under dagen kommer att visa mig när jag  ärligt och på riktigt visar mina bästa sidor av mig själv.

Tänk det blir levande nu riktigt bubblar det inom mig.

Jag har nu ansvar över dagen att låta bubblorna inom mig visa mig, när jag visar mina bästa sidor av mig själv.

Fundera på det tror att funderandet skapar mjukhet i den som funderar påt.

Lev idag, just nu. Imorgon är ännu inte här, den dagen vet vi inget om


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook