En bra bok är aldrig fel…..

En bra bok är aldrig fel, no rx det är inte helt fel att ligga och läsa bra bok när man är mindre frisk och har ont i halsen. Det är inte heller helt fel att ha en bra bok att läsa när man legat i sängen i flera dagar och sovit mera än man borde. Nej då är en bra bok något som inte alls gör ont att läsa.

Den bra boken var en fantastiskt bra bok vid namn, and DELHIS VACKRASTE HÄNDER.

Den som har författat den bra boken är en man vid namn Mikael Bergstrand. Trotts att han skrev om en allt för grå vardaglig trygghetsväktare som räknade dagar, online månader och år sedan sin skilsmässa med frun så var boken inte tråkig en enda rad. Dessutom fick man en vacker insyn av den indiska kulturen.

Boken fick jag av min systerdotter som gav mig den vid mitt förra besök hemma hos dom. Då jag fick den sa jag nått om att jag lovade inget men den kan ligga till sig hemma på nattbordet.  En månad eller till och med mindre än en månad fick den ligga till sig. Öppnade den efter att jag legat och sovit i nästan ett dygn.

När jag hade öppnat den och läst första raden så var det svårt att slita sig. Nu så här när en ny dag blivit till morgon. Känner jag att jag saknar min vän, Mr. Gora som han  kallades av sin indiska vän.

Tänk jag ska till och med läsa mera av just denna författare när jag gick in på hans hemsida hittade jag flera böcker som jag blev intresserad av.  Låt barnen komma till mig ska bli min kommande bok som jag ska läsa.

Nej som sagts innan en bra bok är aldrig fel, fel är aldrig en bra bok.

 

Innan den boken Plöjde jag även igenom den där mera underbordet boken som alla pratar om men ingen läst utan att bli röd om kinderna.  Ni vet den där boken Femtio nyanser av honom av författaren El James.

Kan ju även erkänna att även jag blev generad och sex var det inte sparsmakat med. Samtidigt som det var en rätt så skruvad bok som skapade rädslor inom mig.  Men boken skapade mera känslor om hur utlämnad kvinnan var till sina egna tankar känslor. Ensamheten i sin otäckaste skuld när du inte har någon möjlighet att byta tankar med någon. Även om boken inte handlade om misshandel i den bemörkelse som jag syftar till, då jag tänker på kvinnor som blir slagna gång på gång. Nu ser jag oftare sorgen, gillar sorg gillar det mörka, sorgsna. Tänker att det säkerligen inte är så som  man ska tänka då man läser boken med det gör jag.

För jag ser en osäker ung kvinna som är helt i händerna på en lika osäker man, men som har förmånen att dölja sin sårbarhet bakom en fasad som som kostar pengar. Men han blir ändå den med störst förlust. Nu är det mycket erotik i boken. Men ändå känns det och syns i texten att det är en kvinnlig författare. Män skriver mera rakt på och så är det klart.

Boken tog mig tre dagar att läsa ut, och det är till och med så att jag funderar på att läsa nästkommande bok. Detta för att stilla mina tankar om hur hon i sin sårbarhet reder ut det. Gör hon det? Blir hon stärkt av det? Eller faller hon offer för samma sorts kyla på andra sätt.

Jag gillar egentligen inte just denna sort av litteratur, gillar inte heller att vänta vet inte ens om jag behöver att vänta kanske finns den redan ute.

Men just den boken med alla de femtio nyanser av honom, är en bok som jag ändå inte orkar med i följd. Nu vill jag ha en sådan där underbar bok igen som mera är i verkliga livet på ett mera vardagligt kärt sätt en till Mr. Gora bok.

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook