Jag saknar dom där riktiga fotoalbumen som fanns när jag var liten och Jesus gick i sandaler ……..

Jag har varit modern alldeles för länge. Eller så är det, order det att jag börjar bli gammal stofil. Jag är ju i datorns tidsålder sedan den första maskinen av mera avancerade datorer kom in i vårt hem har jag varit fast. Fascinerad alla små program i datorn som fanns och redan innan tiden blev 2000 tal så var jag fast i datorns alla möjligheter. Redan 2001 funderade jag på möjligheten att starta upp ett företag där du kunde handla på internet, here men det stannade vid funderingar så är det ju för mig. Men en sak som jag snabbt hittade till var digitala fotografier. Barnen var små och inte tänkte jag så mycket på det där med att spara data, see eller att allt försvann när jag körde om datorn. Det var ju innan dropbox och sådant. 

Idag sitter jag nu med Datorn i knät och saknar tiden innan datorns intrång då när man hade pappersbilder, då när man hade fotografierna i ett album och tog sig tid att sitta ner och bläddra. Jag hittade till ett sådant där fotoalbum när jag var uppe hos farmor sist, Då satt jag och visade henne bilderna och vi pratade om bilderna. bilder på farfar, min pappa som ung och min söta faster. När sedan personalen kom in förstod jag mitt misstag för farmor såg inte bilderna hon var blind. Fast när jag visade henne bilderna var hon med, som om hon såg dom.

Nu var det inte det här jag hade tänkt skriva om utan om att jag saknar just fotografier som det liksom går att ta på. Min tidsålders foton är inte samma sak som när jag var liten eller när barnen var små då hade vi fotona i album. idag ligger alla kort på CD skivor eller på hårddisken.

Vilket jag nu insett är lite synd, och lite tråkigt därför blev jag förvånad när jag hittade ett företag på nätet som sålde just fotoalbum och sådana attiraljer som till hör själva görandet i att skapa album. Nu inser jag att det kommer att kosta en del i att skriva ut alla foton som vi tagit under åren men man behöver ju inte skriva ut alla, inte ens hälften.  Men några och skapa speciella fotoalbum för speciella tillfällen.   Det är det jag tänker göra nu.

Hittade BGA fotocenter där dom har alla attiraljer som jag kan behöva för att göra det som jag vill så här ska skapas, nytt i gammal form. Det är ju mycket roligare att ha korten i bokform än på datorn.

Här ska skapas felix lien 001riktiga album igen med riktiga kort som man kan ta påLer


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Jag saknar dom där riktiga fotoalbumen som fanns när jag var liten och Jesus gick i sandaler ……..”

  1. Profilbild för Gunnel Bergstrand

    Hej Carina! Va´ glad jag blev när jag läste din blogg för jag har inga digitala foton utan allt på papper (nästan). Min svart/vitt period har många icke kopierade bilder men de finns i negativalbum. Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook