Vinter och vitaminbrist.

Är det det här som kommer vara det sista av vår långa kyliga vinter?

Jag vill att det ska vara det!

Jag har nu riktigt på allvar tagit tag i sådant som jag behöver ta tag i.  I tre veckors tid har jag varit sjuk, cure en grymt stygg förkylning har vandrat in och bosatt sig i min kropp.  Det hela började med att jag fick ont i munnen, pills blåsor och sår i hela munnen. Kunde inte äta av den goda såsen som min make gjorde på yoghurt och chili med lite smak av vitlök för då brann det i munnen, vid tandborstnings tiden var det en pina.  Hade precis köpt den nya Oral-B proexpert.

I början tyckte jag den var helt perfekt, kändes hur rent det blev när jag borstade tänderna. Men sedan när min förkylning dök upp började det göra så ont i munnen när jag borstade. Första och andra veckan arbetade jag även förra veckan arbetade jag mitt första pass, men när jag gick upp för trapporna på kvällen efter sista besöket hos en boende blev jag rädd. För  det började surra i hela kroppen och jag fick svårt för att få luft, innan jag fick fram nyckeln till vår lägenhet var jag tvungen att sätta mig ner för det kändes som jag höll på att svimma. Väl inne i lägenheten fick jag sätta mig i soffan och blunda hela rummet snurrade och det blev helt svart. När jag kände mig bättre  gjorde jag mig i ordning för att sova.  Den här förkylningen är seg dragen så nu har jag bestämt mig för att göra sådant som gör mig frisk på riktigt. Började läsa olika sidor på nätet och tog snabbt fram min råkostcentrifug. Nu ska kroppen bli bombarderad med vitaminer.

Så nu dricks det råsaft från äpple, Ingefära samt lite chili en morot och en citron. Det blir ungefär tre dl saft av mina frukter och grönsaker. Nu har jag bestämt mig för att ta till min gamla farmors kunskaper som jag som liten, inte tyckte riktigt om.  Som liten fick jag alltid när jag var hos farmor dricka olika råsafter och dom smakade aldrig gott. Men den drink jag hittat på smakade faktiskt jätte gott.

Min chef skickade en länk via mailen på jobbet som jag tog mig tid att titta på. Det var vetenskapens värld. Programmet handlade om att fasta. Just den dieten tänker jag att jag har förmåga att hålla. Sen handlar det inte om att banta utan förändra sina kostvanor. Fasta är nyttigt och bra för kroppen, våra celler gör sig själva friska under faste perioder. Så två dagar i veckan har jag nu tänkt mig ta mina fastedagar. då ska det vara massvis med vatten, råsaft från morötter, äpple och chili samt ingefäran. Är det någon som har tips och kunskaper som jag kan ha nytta av så tar jag tacksamt emot det. Gärna recept på drycker och annat.

Om inte så tänker jag ta tillvara på den gamla kunskapen som min gamla farmor alltid delade med sig av. Finns nog ingen som hade så mycket bra hälsokostråd som min gamla farmor har haft.  Hon lever fortfarande men idag finns inte kunskapen kvar hos henne, för hon har blivit senildement och lyssnar mest på musik från tider då hon var i sina glans dagar. Min gamla Farmor som jag inte vågat hälsa på på så länge. Jag är så rädd för att smitta ner henne med mina infektioner som hela tiden tycks komma hit. Men snart så farmor snart är jag laddad med vitaminer och friskhet. Då ska jag komma och berätta och tacka dig för all den kunskap du så gärna delat med dig av.

Nu tänker jag bli frisk och kry, då tror jag mera på naturliga vitaminer och nyttiga kryddor.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook