En trevlig helg med de små


 

I fredags skulle vi åka till husvagnen vilket vi gjorde. Vi hade med oss dom små som vi fått låna fredag till lördag. Äventyret för mig började redan kl. 12 på fredagen då jag och min dotter åkte till Uddevalla och hämtade de små på dagis.  Storebror hoppade ner från sin stol fortare än kvick för att hoppa upp i dotterns famn. Lillasyster såg oss inte först, sick utan satt lugnt och fin och åt mat. När hon såg mig blev hon mätt  och vi hjälptes åt att ställa tallriken och glaset vid disken.  Självklar hade jag inte kollat Bensinmätaren när jag gav mig av så på vägen hem var vi tvungna att tanka för lampan lös ilsket oranges. När vi kom till F-landa så stannade vi till på Fiket för att ta en glass i det fina vädret.  Lilla syster såg ut som en clown i ansiktet efter bara några minuter.  Jag och dottern hjälptes åt att förhindra glass klet på barnens kläder, advice men det var ett misslyckat arbete.

När maken skulle åka och handla så råkade han köra på en bult.  

Så det blev att byta däck innan resan till Bengtsfors.  På väg till husvagnen åkte vi till Ed för att lämna dottern. Hon skulle vara barnvakt hos en Tjej som driver en secondhandaffär där hon endast säljer barnkläder. Så vi passade på att köpa lite kläder till de små barnen eftersom de hade smutsat ner sig ganska så mycket i glass stunden.

Chomevitage Heter affären  och för en 100 lapp fick vi två uppsättningar byxor tröja samt ett par skor, då är det kul att handla Ler

Innan vi anlände till husvagnen som bor på Dalslands camping stannade vi till inne i Bengtsfors och köpte med en familje Pizza och en portion Friterade räkor och sötsur sås.  Kinesmaten är min favorit och pizzan var till maken och barnen.  Vädret gjorde att vi tillbringade den mesta tiden i husvagnen tillsammans med Bamse och häxan Hiahia . Bild: Häxan hiahia är läskig säger Kian

Tidigt på Lördag morgon gav vi oss iväg hem igen det blåste och var kallt. Då är det mindre trevligt att vara i husvagn. 

På vägen hem stannade vi till och köpte godis vid godis automaterna i Järbo.

Ett roligt även det ett billigt nöje. Barnen var nöjda, då de fick var sin  påse med godis, en klubba och en liten chipspåse.  Det nöje kostade endast 24 kronor.  Så denna helg har vi nästan gått med vinst. Nu handlade vi inte godis just där för att det var så billigt utan  för själva nöjet, Vet inte om det finns sådana automater någon annanstans än där. Han som äger  automaterna kan inte gå med vinst utan  gör nog detta bara för att han kan. 

Hade det kostat det dubbla så hade vi ändå handlat där för det är kul och för att de fortfarande finns dessa gamla fina automater. När jag flyttade hit gick det att köpa tre cigaretter och en lite tändsticksask i dom, det första året sedan blev det 18 årsgräns och då försvann den lilla påsen med cigg.  Har ni vägarna förbi så stanna till och kör in vid skolan i Järbo en liten bit längre ner för backen efter skolan, så hittar ni dessa fantastiskt fina gamla automater…..

Lev idag just nu är det fortfarande helg och idag ska det bli kålpudding.  Trotts att det är min faste dag idag så kommer jag nog fuska lite för just kålpudding är en av favoriterna. Men övriga dagen blir det vatten kaffe te och råsaft på

Jag har inte latte mjölk till skumm utan har i ett halvår kört med Soya mjölk vilket är mycket godare än mjölk att ha lite kanel eller  Kakao i kaffe gör det ännu godare.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.