Att slå in små paket, gör att jag slipper leva i 600 år…..

Att slå in smärtan i små paket…..

Livet för med sig tråkigheter, patient saker som skaver inne i kroppen, sickness  Tråkigheter gör ont,  onda ord, händelser  och möten med människor kan göra ont.  Den själsliga smärtan brukar jag plåstra om lite extra. Det är ju smärta som inte läker som skrubbsår.  Tar jag inte hand om den själsliga smärtan så kan den bilda bölder som gör att jag inte är jag.  Själslig personlighets smärta ska man inte springa runt med i kroppen. Den kan göra att det gnisslar rejält.

Händelser, hårda ord, och den mera psykiska smärtan brukar jag slå in i små fina paket. I tankarna packar jag ihop den i en liten sak, tar det finaste färgstarkaste papper jag kommer på.  På utsidan sätter jag på ett fint band och ibland slår jag dubbla knutar och gör en stor vacker rosett om paketet. Sätter på en adresslapp där det stå vad paket innehåller.  Sedan packar jag ner det i min Livsryggsäck.   Längs ner i ryggsäcken bland de där andra små askarna med hårda ord, konstiga känslor och svek.

Ibland vaknar paketen upp, börjar värka då brukar jag ta fram paketet,  slå om det i nytt  papper med nya snören. För då har paketet legat för nära de andra paketen och skavt sönder sitt omslag.

Livets svårigheter, livssmärta och alla själsliga sår, ska vi hantera varsamt.  Ta hand om och inte springa om kring med i kroppen för då gör dom ont, då gör dom mig illa länge.  Ofta gör dom mig till offer.

Just det där med offer är inte min grej, så  jag slår in min smärta i paket, tar fram och tittar på dom ibland lägger tillbaka dom där inne i ryggsäcken för att hantera dom varsamt.

Fysisk smärta plåstrar vi om, den psykiska smärtan döljer vi, gömmer undan, till och med skäms för.  Men det har jag slutat upp med, den slår jag in i paket tillsammans med förlorade kärlekar, svek och brutna löften.   Den får bo där i ryggsäcken tillsammans med de andra små själsliga möbleringarna.

Jag vill vara lycklig i mitt liv, för jag har insett att jag bara har ett.  Jag kommer inte leva tills jag är 600 år heller, så jag har liksom inte tid med att springa runt och älta massa tråkigheter. Dom finns ju där även om jag inte springer runt och ältar.

Lev idag  just nu !

Kommentarer

7 svar till ”Att slå in små paket, gör att jag slipper leva i 600 år…..”

 1. Profilbild för Grå papegoja
  Grå papegoja

  Vackert tänkt och skrivet. Roligt att se dig här igen.

 2. Profilbild för marmoria

  Rubriken! Var hos oss mer. Vi behöver dina skuttande ord.

 3. Profilbild för Kalle Byx

  Smärta i färgglada paket. Att jag inte tänkt på det.

 4. Profilbild för malixse

  tänk jag blir så glad av era ord, Har saknar er i massvis skärpning av mig och tänk jag tror jag har just det skärpet i alla fall 🙂

 5. Profilbild för foxy

  Å vad bra din puff var! Får jag kopiera o ta med till mina tiiltufsade tjejer?

  1. Profilbild för malixse

   ja det är klart du får det är ju till dom jag skrivit den 🙂 fast egentligen var det inte en puff från början utan jag råkade komma in på puffen och såg ämnet då tänkte jag
   ja men den passar ju lika bra här som där hur jag nu menar hälsa tjejerna och fråga hur länge dom har tänkt leva för 600 år är väldigt lång tid. Det är bättre att paketera och leva de där första 70 åren och göra det bra ett bra sätt är att välja lycka 🙂

 6. Profilbild för saqer
  saqer

  Dina paket är helt oemotståndliga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook