Att skapa egna ljud, för att stänga ute andras.


Jo idag är det fredag igen. fast idag är det på riktigt men redan igår infann sig känslan av fredag. Då handlar det om att jag gjorde sista jobbpasset. Eftersom jag arbetar två pass och är ledig två så blir det fredag lite oftare för mig.  Nu sitter vi i husvagnen igen.  En vecka kvar innan semester det känns långt, sick så jag byter ut det till två pass kvar innan semester.  Efter de två passen så har jag flera veckor ledigt i rad.  Det kommer inte gör  ont någonstans. Dagar som är oplanerade och fri från allt vad måsten heter. Kortis besvikelsen sitter fortfarande kvar men tyngde från axlarna har försvunnit. Nu slipper jag vänta på vad är det nu som har hänt, find tankarna som brukar infinna sig på söndag förmiddag. Nu slipper jag känna den där pendeln som varit har det varit bra eller har det varit dåligt.

Lite som det var när min son var liten då han åkte till sin pappa. Fast ändå tvärt om, cure sonen hade svårt  för det här med ombyten och på söndagskvällarna när han kommit hem från sin pappa så var han ganska så ofta sur och tvär. Just det handlade om ombytet, det blev på  något sätt en omställning för honom. Hemma hos mamma var det vardag, hos pappa var det antagligen roligt från fredag kväll till söndag hemresa.

Nu är det inte så att vår lilla kille har varit sur eller arg när han kommit hem. Nej oftast så går han ut i trädgården någon eller några timmar och rensar den från sniglar. Lika mycket som trädgården blir fri från sniglar lika fri från tankar, händelser och upplevelser blir sonen av själva rensandet.  När han inte rensar trädgården från dess sniglar så sitter han på sitt rum där har han antingen på datorn och något spel eller x-boxet med tillhörande spel. För att sortera bort alla ljud som han inte ställer till själv, har han på en DVD film (samma hela tiden).  Filmen gör att han stänger ute alla andra ljud som vi i övriga familjen skapar. När man som vi i vår familj har tillgångar inom Npf funktionerna så är det behov av att stänga ute ljud, göra egna ljud så vi slipper hålla koll på hela omgivningen.

När jag har jobbat mina pass så går jag hem och dammsuger. Jag har en självgående dammsugare i källaren, en som dammsuger i köket, samt en sådan där mastodont dammsugare som låter i massor. Att jag kör i gång de två självdammsugarna och den andra som jag själv springer runt med handlar om min rädsla för bakterier samt att jag är väldigt känslig för just grus och smulor. Men själva dammsugandet är även ett sätt för mig att hålla mig vaken.  När det är klart och det är en dag som varit jobbar dag med den tillhörande sovajouren, så ligger jag sedan på soffan.  Där kollar jag film på film på film. Saker rör sig på tv,  jag ligger i soffan och halvsover och sorterar, reflekterar och går hem från jobbet mentalt.  Jag skapar mina egna ljud av tvns filmer eller spelar högt på stereon.  Mitt sätta att koppla och och slippa kontrollera allt och alla hela tiden.

På campingen är det vår yta som jag håller koll, den är liten, och mumlet från alla grannar är som tvns ljud hemma ett ljud som ska vara. Det hör till på något sätt det är ljud som ska bo på en camping och jag jag behöver bara ha koll på det som är mitt.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.