Har hittat saker som kurerar på riktigt 🙂

vilken härlig morgon fast migränen är på uppgång, ampoule tror jag hann med att ta en tablett innan det var ett faktum. Barnen sitter med Babar filt och prinsessa filt och tittar på barnprogram.  Själv har jag provat mina nya krämer som jag inhandlat från Angel Power.  Redan för någon månad sedan fick jag för prova lite saker som som företaget erbjuder.  Första jag fäste mig vid var apelsin tvålen som har peeling effekt, nurse Bio orange peel. För en billig peng bara 20 kronor så får jag förmånen att mjuka upp huden och känna mig riktigt ren efter duschen. Har inte använt tvål sen Jesus gick i kortbyxor innan tvålen flyttade in i mitt hem. Nu har  den blivit ett måste. Samtidigt som jag köpte tvålen inhandlade jag en nattkräm, here samt en kräm som då tyvärr var slut i lagret så den fick jag vänta på på. men det var bara några dagars väntan och den var värd att vänta på. Idag är eksemen borta  i mitt ansikte och huden är inte flagig och  torr till och med så att soleksemen som jag brukar få håller sig borta när jag vilar mig i solen.

Igår fick jag en ny laddning med krämer, idag var jag bara  tvungen att prova en lerinpackning som friskade upp i ansiktet.   Där till fick jag ett ansiktsvatten som friskade upp. Nu är jag ganska så kärvänlig mot min man så även han fick en överraskning för han fick en rak kräm som jag antagligen kommer att prova på.

Jo, nu är det semester och ett projekt jag tänkt mig göra är att rensa badrumsskåpet på all salig blandning av krämer och annat, för jag har hittat det som passar min hud perfekt och det är inte så vanligt. För mitt ansikte är känsligt, jag får allt som ofta eksem, men sedan jag börjat med AYURVEDA produkterna så har eksem torr hud uteblivit. Soleksemen som brukar dyka upp så fort jag visar mig i solen har inte hittat hit.  Jag tänker att det är AYURVEDA produkternas för  tjänst. Näst omgång tänker jag köpa hårshampo vem vet min Alopeci kanske försvinner, just nu har jag inget håravfall men ibland har jag stora kala fläckar på huvudet, så det tänker jag prova nästa månad när jag åter igen ska unna mig lite lyxigheter. Fast det  vore ju som ett underverk i sig om det funkar även för just sådan.  Det är i alla fall värt att prova.

Hittade lite info om just AYURVEDA och dess betydelse som var intressant 🙂

FAKTA OM AYURVEDAOrdet ”Ayurveda” kommer från ordet ”Ayur” betyder ”liv” och ordet ”Veda” betyder ”att veta”. Ayurveda betyder ”vetenskapen om livet”, och är ett medicinskt system praktiseras i Indien, Sri Lanka och Nepal.

Ayurvedas mytologiska ursprung, dock, tillskrivs den indoeuropeiska Nasatya eller Aswins, tvilling läkare av gudarna i den gamla indoeuropeiska Pantheon.  Fyra tusen år gamla hänvisningar till Nasatya återfinns i de nu utdöda, Hurrian och hettitiska språk i Turkiet, och i sanskrit språk i Indien. Ayurveda anses upaveda eller tillbehöret Veda till Atharva Veda. De fyra Vedas är världens äldsta litterära dokument i ett indo-europeiskt språk.

En klassisk ayurvedisk text, som sker parallellt med tidsramen för Atharva Veda är Charaka Samhita. Skrivet i Indusdalen området runt 1000 f.Kr. (Innan tideräkning) på sanskrit, är det en avhandling om allmän medicin. Detta tyder starkt sannolikheten att ayurveda,  även om pan indoeuropeiska ursprung tidigare, hade börjat utvecklas till en separat enhet inom subkontinenten av första årtusendet f.Kr.

Ayurveda har ett bestående inflytande i den icke indoeuropeiska sfären som började efter uppkomsten och spridningen av buddhism i den 6: e århundradet f.Kr. Buddhistiska munkar införde Ayurveda till Kina, Tibet, Korea, Mongoliet och Sri Lanka, som lämnade ett bestående arv i sina medicinska system.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook