Det tenderar att bli sommarstuga av en husvagn och det vill inte jag.

Att sitta i campingstolen utanför förtältet en tidig morgon innan campingfolket har vaknat är något alldeles speciellt. För mig är det vanligt att få uppleva denna speciella känsla. Jag vaknar tidigt, online jag vaknar ännu tidigare på en camping. Just idag var det extra ordinärt härligt, try klarblå himmel Espresso  med mjölk bredvid mig. Fåglarna sjunger på sin morgonsång hunden ligger och vilar på sin plats, shop ett flygplan anländer eller avländer hörs i bakgrunden. Maken och sonen sover. Det är bara jag och kaffet campingvärdarna cyklar förbi på sin morgon runda och städar. Jag måste säga att dom är duktiga på att sköta om sin camping.

Kanske blir detta just ett sådant där minne som jag kommer kunna plocka fram till vintern när jag tröttnat på kylan. För mig behöver det inte  ens bli vinter för att jag ska tröttna det börjar redan i oktober som jag längtar till sommaren igen. Denna sommar kan vi i alla fall säga att vi hade tur med vädret. Det regn och den åska som varit har  varit behövd i alla fall har min kropp behövt vila sig från värmen de stunder den fått vila.

Idag blir det en tur till vår husvagns affär och denna gången ska vi bara kolla på riktigt inget köpa bara titta. Så när maken och sonen vaknar blir det snabb frukost, och sedan iväg en tur till Sollebrunn igen. Tyvärr så är inte vår trevliga husvagnsförsäljare Anders där, för han har semester. Det har jag redan kollat upp. Där av blir det bara titta inte köpa :). Vad vi ska titta på kommer jag berätta närmare om det blir aktuellt.  Men husvagnar har hjul och hjul ska rulla det är därför dom är runda 🙂 vår husvagn har i och för sig hjul, och den kan rulla men alla saker som vi samlat på oss i vagnen gör att det blir en tanke runda till innan vi gör slag i saker och rullar oftast blir det nej vi struntar i det.

Nu kan man i och för sig göra minimalistiskt i en husvagn men den förmågan har inte jag. Det är nästan som hemma med alla saker vi har med oss hit.  Vem har två kaffebryggare jo det har jag. en dammsugare som jag inte ens använder bor i förtältet, ljuslyktor och extra kylskåp fast det är en låda. Nu tror jag inte vi är något extra i denna bemärkelsen det finns dom som har både kyl och frys, diskbänkar och annat. Men egentligen har jag husvagn för friheten att kunna åka vart jag vill.  Det är svårt med alla saker och med ett hur krångligt tält som helst. Vår förra vagn var gammal och även i den hade vi onödigt mycket saker.  Men vi hade världens enklaste tält, det tog högst en kvart att sätta upp. Detta nya tar minst en timma.

Men den vagn vi har idag är lyxig att bo i, fin och har de flesta bekvämligheter. Ändå är jag i valet att strunta i det, sälja av den och ta in på hotell de nätter man behöver det. Men det är ju inte samma sak som att åka runt i husvagn, vi gör det inte ändå, det är ju mera som en Sommarstuga. Men då utan underhålls jobbet som blir i ett hus.

Nej, nu ska mina snurriga tankar ha mera kaffe.

Lev idag just nu, det ger oss levande liv hela tiden.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook