Läxor och ADHD.

en dag som idag, hospital en riktigt lat dag. Min lilla kille fick vara hemma från skolan idag.  Han jobbade hemma.  Så idag har jag och han lärt oss saker om Ungern och  plugga Geometri.  Min lilla tjej har  även  hon varit hemma men det är  mera sjukdom  hos henne även hon plockade fram  matteboken  och   även hon pluggade geometri.  lite högre nivå så som  area och  parallellogram. nu är jag   av den uppfattningen att  då det  gäller matte så  handlar det om att kunna alla formler och   så länge inte  formlen sitter  i ryggraden  så   för att se vad man gör  så  skriver man och skriver man  ritar figuren  och skriver  formlen   skriver alla  steg i räkningen tills man förstår.  Blev hon sur på mig?  slutade det med att vi inte  pluggade mera.  Ja ännu en gång  blev det som det brukar.  Jag har inte förmågan att  hjälpa min dotter med hennes studier.  hon klarar inte  mina förklaringar  vilka  är invecklade.  jag klarar inte  då hon tittar i fasit och  skriver rätt svar.

Detta handlar om mig…. hela vägen ut…  min egen skolagång  var svår.  Jag gick ut  9 med  sträck  på längden och tvären  gick det att få snea sträck så hade jag det med.             Jag  åkte på ett banan skal  min lärare sa någon gång att läsa  och  klara skolan det skulle bli svårt.  Det blev det inte  jag lyckades rätt bra.   För jag  hade aldrig läxor  och hade jag så gjorde jag dem inte för det var ju ganska meningslöst.  Eftersom jag  var  ju inte  riktigt som jag skulle  läshuvud  det  hade jag ju inte enligt läraren.

fram tills jag  var  27 år så trodde jag det var sant.  Det var min sanning jag och min omgivning hade  köpt den  på rea.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook