Även denna vecka visar Kay på klokheter

Kays måndagstips nr 54
Den 14 oktober 2013

Förra veckans övning om ”att älska varje människa jag möter under en hel vecka” är kanske den svåraste och mest utmanande övning vi haft i den här ”kursen”.  Jag själv har stenhårt försökt göra övningen. Och jag måste erkänna. Jag klarade inte av att älska varje människa jag mötte. Jag har misslyckats. I en situation med en annan människa blev jag störd och irriterad på den människan. Och jag tyckte i situationen att jag just då också hade all rätt att vara upprörd. Självklart mådde jag inte bra efteråt. Alla har haft sådana upplevelser. Jag gjorde visserligen så gott jag kunde, store med de bästa avsikter, utifrån det jag just då trodde var rätt. Vi gör alla så gott vi kan. Men likafullt blev det så fel.

Man mår inte särskilt bra efter ett sådant misstag. Och en sak är bra. Jag behöver inte stanna kvar i den känslan om jag inte vill. Det finns en fantastisk möjlighet att hela sig själv efter ett sådant misstag.

Sätt dig ner i lugn och ro en stund och gör den fantastiska övningen: ”Se hur du hade föredragit att du hade handlat.” Det är en mycket enkel liten visualiseringsövning, som kanske är den mest verkningsfulla och effektiva övning som överhuvudtaget finns.

Se hur du hade föredragit att du hade handlat. 

Du har alltså misslyckats i en av dina relationer. Kanske har du farit ut i irritation mot en medarbetare, din partner eller ditt barn. Du vet efteråt att du inte var särskilt kärleksfull i ditt sätt. Det du sa och gjorde var en klar attack på den andra människan. En delpersonlighet hos dig själv, som du inte tycker så mycket om, hade plötsligt tagit över. En sak är bra. Varje frisk människa känner skuld efter att ha attackerat en annan människa. Och skulden den bankar och bultar. Den bär på ett meddelande: Något behöver helas.

Sätt dig ner i en skön stol. Vila och kom till ro. Och börja inom dig se ”filmen” som visar ”hur du hade föredragit att du hade handlat”. Du ser dig själv i samma situation som du brast i, men nu är det ditt ”bättre jag” som agerar. Du ser inom dig hur du hade föredragit att du hade handlat. Du talar och agerar på ett helt nytt och annorlunda sätt. Du är långt mer kärleksfull i ditt handlande. Att göra den här visualiseringen ger dig en god känsla.

Detta är också du. Det är en fantastisk inre film att se. Du väljer att se den här filmen inom dig, om och omigen. Varje gång tränar du ett nytt och bättre beteende. Och nästa gång i verkligheten, kommer du att vara mer förberedd att handla på ett långt bättre sätt. Du lär dig!

Och efter att ha sett dig själv i den här goda versionen av dig själv, så mår du riktigt bra. Det är nu lätt för dig att ringa eller söka upp den andra människan och säga till exempelvis detta: ”Du, jag önskar att jag hade handlat på ett långt bättre sätt, då när jag blev irriterad på dig. Ursäkta mig för att jag blev så irriterad. Det hade inte med dig att göra. Min irritation hade bara med mig att göra. Jag vill att du skall veta det. Det är viktigt att du vet det.

Pröva den här veckan den här visualiseringsövningen på en situation där du inte klarat av att vara helt kärleksfull. Jag tror att den här lilla övningen är en av de mest effektiva övningar som finns. Den är enkel att göra och den är alldeles gratis. Och den ger resultat.

Tack för att du har läst det här inspirationsbrevet.
Allt gott till dig hälsar
Kay Pollak

Känn dig fri att sprida inspirationsbreven till vem du vill. Är det första gången du stöter på inspirationsbreven? Känner du dig nyfiken på att få dem i fortsättningen?  Gå då in på hemsidan www.kaypollak.com och anmäl dig som prenumerant. De kommer sedan via mailen helt gratis till dig. Har du missat de tidigare 53 ”breven” kan du hitta dem på min hemsida. Det är bara att gå in där och printa ut dem.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook