Bilmekaren Carina är i farten 🙂

Jo idag vart det kallt ute, there idag ringde dottern med panik i rösten och sa mamma nu får du snällt sätta dig i bilen och köra oss till Uddevalla för Lisas bil är sönder den har frusit.

Jaha ja var har den frusit då? frågade jag.

I dörrarna vi kommer inte in i den, men mamma skynda dig nu svarar dottern.

Under några sekunder minns jag alla mörka morgnar och kyliga kvällar som jag stått och bränt fingrarna på att elda nyckel.  Men se där jag svarade jag henne jag ska till jobbet och kommer inte kunna köra er, men ta tändaren och elda på nyckeln tills låset tinas.  Under en stund kände jag woaoaaweee – Jag som har tummen mitt i handen har lärt min dotter hur man  gör när låset har frusit fast i dörren.

Bilmekaren Carina! Jag som inte ens vet hur mycket olja man ska fylla på.  En gång skulle jag fylla på olja i bilen och jag hittade stickan som visade hur mycket olja och jag visste vart.  Men tyvärr blev det många liter olja jag fyllde på för stickan blev aldrig full,  till sist frågade han som stod inne på bensinstationen mig vad jag höll på med. Han hjälpte mig också med att ta bort alla liter olja som jag fyllt på.

Oj, en frusen dörr så här på morgonen gav mig många minnen av frusna lås, panikkänslor varje år när det började bli kall, många brända fingrar när man eldade den där sista gången så rejält att låset till sist gav med sig.  Jo jjo bilmekarn Carina hon kunde hon. Lite stolt över att jag som inte ens vet åt vilket håll en skruv skruvas faktiskt visste  hur man hanterade frusna billås. 🙂 Nu kanske det är så att alla vet sånt  men jag kände just så här i efterhand faktiskt lite tacksamhet åt alla gamla bilar som jag haft som frusit i sina lås.  Tänka sig jag kunde hjälpa dottern och hennes kompis med deras bil 🙂  att nu bara handlade om låset spelar ju ingen roll. Bilmekaren Carina är i farten 🙂

Ha en underbar dag och välja de stigar som du vill prova gör en tiger och och prova lite.

Lev just nu.

En annan gång ska jag berätta om hur jag fick min pappa att åka enda från gbg för att jag hade glömt att tanka ;( 12 mil för att möta mig  vansinnigt sur  pappa blev surare när han  förstod att det var bensin som gjorde att jag inte kunde köra 🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Bilmekaren Carina är i farten :)”

  1. Profilbild för Anne-Marie

    Vatten fungerar också och är nog litet säkrare. 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook