Kommunikation är klurigt.

kommunikation, treatment ibland funderar jag på ordet.  Ofta är det ju där det brister, när vi pratar organisationer och för övrigt också.  Det är svårigheten i många samarbeten.   Men har tänkt vidare på det ordet. Kommunikation till och med rättstavat ändå så svårt ord när det gäller att föra den vidare. I fredags när jag gick hem från jobbet så hade jag känslan av att: Ja, yes  jag fixade det, nu är det bara att lämna vidare. Riktigt så enkelt va det inte. Trotts att den jag pratade med och jag var överens.  Så tror jag att någonstans på vägen föll vårt samarbete.  Mellan fredag morgon och måndag kväll brast något i vårt överenskommande. För igår när jag låg och vilade på soffan, Så ringde kollegan och sa att det där det rodde vi inte i land med.

Enda gången jag tycker mindre bra om mina arbetstider är just i sådana här stunder. Efter som jag är ledig ganska långa stunder mellan varven, så är det liksom viktigt att när jag går hem från mitt arbete har slutfört det jag kan i mina arbetsuppgifter.  Att den som tar över på arbetet bara har en transportsträcka så att det blir klart.

Just det trodde jag att jag fixat till redan i fredags. Men ack va jag bedrog mig.  För det va liksom inte så enkelt som jag ville ha det till, att det räckte med ett samtal och vi den jag samtalade med skulle slutföra.  Nej så enkelt va det inte.  Min make brukar säga det i arbetssituationer, att lika enkelt man tycker det är, lika svårt och dubbelt upp blir det.

Kommunikation, jag beundrar ordet och jag beundrar människor som lyckats i hela kedjan av led fullfölja och få det att klaffa. När det brister så brister det, i alla fall när man som jag arbetar med människor.  När människor är beroende av att jag gör mitt jobb så bra det bara går.  Jag är riktigt besviken på mig själv och på situationen faktiskt, för hur svårt kan det vara?  Egentligen är det enkelt, men paragrafryttare och bestämmelser gör den enklast saker till något svårt.  Ja ja nya tag och nya vändor får det bli. Nya tag nya vändor men inte  från det jag jobbar.

Från och med nu tänker jag sluta tänka på det.  För just nu arbetar jag inte. Nu ska jag vara ledig.  Har ett lite intressant möta nu på morgonen som kan bringa jobb i höst. Efter det ska jag hämta dottern på hennes jobb och  ha en dotter dag.  Nu umgås ju vi på vårt sätt. Det dåliga vädret gör att det antagligen blir film och åter film. Men det är så vi umgås.

Välj en fin dag idag trotts väder och vind. Lev just nu så försvinner jobb och allt i framtiden.  En klok man jag träffade igår påminde mig om min mormorsklokheter. Min mormor sa alltid att problem skapar man inte, dom ställer man tillrätta när tiden är där. Spring inte och tänk på saker i framtiden som du inte kan göra något åt. Utan lös dom i den tid de är. 🙂

Så lev idag just nu. historian har gett oss den kunskap vi har idag.  I morgon har vi med oss kunskapen vi fick till oss idag och igår.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook