Hösten jo den är ett faktum.

Ja då sitter jag här med fötterna på bordet, online solen visar sig och här sitter jag och känner mig lurad. På vad då? På sommaren som varit!  Nu handlar det inte om sommaren i sig utan mera om mig. Det gick så fort, prescription sommaren är verkligen kort som Ledin sjunger mycket regnar bort fast det har det ju inte gjort i år. Nu är det snart  alla stjärnfall på himmelen, sedan är hösten här och kramar om oss. Sveper in oss i sin själ. Då finns i och för sig svamparna och värmeljusen att ta till.

Men många långa veckor av skola, arbete och bostads mys.  Nu har jag många dagar att se framemot i mitt företagande, just det jobbet är ju bara roligt.  I höst ska jag och Johanna Björk föreläsa för Färgelanda kommun.  Skola, personal och allmänheten.  Jag ska till Mellerud, om det va Borås, eller Härryda någon mera här runt omkring.  Så hösten har sina ljusglimtar att se framemot.

Även alla  stunder när tét kommer värma upp, är stunder att se framemot.  De stunderna när svampen doftar i hela huset och stunden när pyjamasen gör nytta igen. Alla tränings timmar som ska till. Ser jag framemot.  Hösten är tiden då vi bor in oss, i våra hem igen. Mysfaktorer blir till av mörker och levande ljus.

Igår var vi i skogen plockade svampar.

Men min höft ställde till det, så det blev inte många svampar plockade av mig. Tur att maken och sonen gillar just svampletar görat jag  satt mest i bilen.

Vår hund älskar att åka med ut och plocka svamp.  Så han fick följa med oss på tur.

 Men den första svampmackan har ätits av oss för i år.  Det är på det sätt vi bjuder in hösten till oss.

Idag är sista dagen av ledighet, nu börjar jobbet igen.  Känner att några veckor till med ledighet, hade suttit fint men nu börjar det igen.  Idag ska jag se till att göra beställning på (h)järnkolls material som ska vara med inför hösten. Ladda upp redan nu så jag slipper komma på det en vecka innan.

Lev idag just nu, igår finns inte längre och i morgon är inte här utan framtid. Nu har vi och det är i nuet vi formar framtiden genom val.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook