Läste (H)järnkolls brevet som sändes igår.


den psykiska hälsan och dåligt chefstäthet hänger ihop fick jag lära mig nu på morgonen.  Kommunerna runt om i landet har en dålig chefstäthet och personalens brist på nära samarbete med sin chef är en av andledningarna till att den psykiska hälsan blir lidande. Här ser jag en enkel lösning, drugs för visst måste det vara enkelt. (H)järnkoll har granskat 170 kommuner som visar på att chefer har för många i sin personal grupp så det viktiga arbetet att förebygga psykisk hälsa blir lidande.  Precis som på vilken arbetsplats som helst är det väl bara så enkelt som anställ flera, treatment Låt flera chefer ha ansvar för en mindre personalgrupp.

Jag tänker att det som kostar i lön för att anställa flera, sales tjänas in på att det blir mindre sjukskrivningar i personalgruppen, Men förtjänsten är ju större än så. Mindre sjukskrivningar, fler människor som är friska på jobbet, gör att arbetsgruppen haltar mindre, ger en bra arbetsgrupp, där vi bättre tar hand om varandra.

Det mänskliga lidandet blir mindre, arbetet de utför blir bättre för både  personal, chef.  Chefen slipper gå hem med ont i magen för att han eller hon inte hann med, jag som personal slipper gå hem med ont i magen för att jag inte hann med, hade en möjlighet att lasta av det som skulle lastats av. De människor jag tar hand om får en bättre del av mig, där jag känner att jag hinner med och jag får tag på chefen om problem uppstår.  För mig är lösningarna enkelt men det är klart jag håller inte i plånboken, kanske är bra för jag hade prioriterat annorlunda på många plan.

The big spender hade jag blivit kallad om jag fick ha hand om den plånboken. Fast jag tror att med en långsiktighet så hade mitt tänk och min spenderingstakt på mera personal, samt mer chefer, långsiktigt gått med vinst. I det långa loppet hade vi tjänat pengar i storheten.  Mindre arbetslösa, 🙂 flera som  arbetar som inte är sjukskrivna, mindre medicin utskrivet, mindre besök hos sjukvården, ett friskare Sverige.  Det blir liksom en win to win situation.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.