Chili har blivit vår grej 🙂


sakta men säkert har den flyttat in. Vi pratar chilifrukter! För ett år sedan tog jag några frö från en chilifrukt satte i en kruka, thumb några få frukter blev det. Men akta dig för hur goda frukterna va. De till och med sved i ögonen när jag skar i dom.  I år avancerade vi, ampoule hade köpt fröer och hade hela köket fullt med små odlingar. Bar in och bar ut våra plantor i våras för att härda dom. Vilket vi hade läst oss till att man måste göra.

unnamed (2)

Fina ståtliga plantor hade vi men någonstans på hälften blev det något fel, jag tog dom från sina krukor och satte dom i vårt växthus.  Aj aj skulle jag inte gjort för något gjorde att de vissnade och dog.  Nu hade jag varit lite förutseende och bara satt några få där, några hade jag inne som jag efterhand satte om i krukor. Vilket vi också lärt oss att det är så man gör.  Under  sommaren nu har vi läst mera och lärt oss mer.

unnamed (3)

 

Nu ska vi avancera till en ännu högre nivå, vi ska upp ännu en level. Nu  har vi köpt dyr jorden, ska ställa bord i vårt skrivarrum köpa växtlampor och göra ordning redan nu för nästa sommar.  Just det där med chili är riktigt spännande och roligt. Jag som lyckas ta dö på de flesta växter, har en helt annan nivå på att sköta om just chiliväxter. De där små plantorna som egentligen blir riktigt stora lyckas.  Så här ska odlas i höst och vinter 🙂

Det började med ett litet frö för ett år sedan. Där en planta överlevde hela vintern, slog till och blev grön i våras. Har vuxit sig så stor att den till och med är över en och en halv meter.  Frukter gav den i år med. Ett litet frö såddes då förra året vilket blivit en ny hobby. Här ska odlas chili i vinter 🙂 .

unnamed (4)


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.