En gång sprang ett rör läck…

Att renovera, nurse Ja att renovera är inte min grej här har jag tummen mitt i handen.    Jag har hört talas om att man i Bostadsrättsföreningar gör så kallade stambyten och lägger om rör och avlopp.  Frågan är när gör man sånt?  Gör man sånt själv? Får man ens göra sånt själv?

Nu bor jag inte i bostadsrätt utan i hus.   Husägare och tummen mitt i handen gör att det blir andra som gör när jag behöver göra.  Asså inget ont om målare, men det kan jag tänka mig att jag skulle kunna klara av. Fast med förbehållet att det inte skulle bli så värstans bra.  Men jag tänker sådana där andra saker som man måste göra i hus.  Allt kan man väl inte göra själv?   Min man är ju elektriker och en gång när jag hade tröttnat på att en lampa va sönder, så tog jag tag i saken och lagade den själv.  Nu är ju jag ganska så finurlig,  för jag visste när jag sa till maken att:  jo men jag lagade lampan själv då visste jag att han  skulle han ta tag i det och göra om och göra rätt.   Vilket hände så klart.

Men jag tänker sånt där lite svårare sånt där som avlopp och rör det går väl inte att anlita vilken klåpare som helst?  Det måste väl till någon som kan och har utbildning?  Kanske till och med någon som är Auktoriserad?   I alla fall skulle jag om det va jag använt mig av något sånt.

Jag minns förra året, när det droppade från pannrummet.  Nu får jag inte berätta hela historien, för då blir maken förnärmad.  Men då var vi tvungna att ringa till en rörmokare.   Just den vi ringde hade fullt upp så vi fick vara utan vatten i  ett dygn. För han hade annat att göra.    Det är nu jag inser hur livet skulle vart enklare, om  vi och vårt hus hade varit någon annanstans än vart det är.  Hade vi  bott i Stockholm  så hade de på Rörassistansen kommit hit på direkten, vilken tid på dygnet det än va.  De har tydligen dygnet runt service de där grabbarna. Sånt finns inte här i vår lilla by.

Jag tänker företaget borde växa, bli större och finnas över allt och gärna då i vår lilla by då hade jag inte behövt vara utan vatten om olyckan är framme.  Se så grabbar börja jobba bygg ut och  bygg filialer så att vi finns med på kartan ska små dotterbolag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook