Psykiskt ohälsa kan drabba oss alla.

då vart det vintertider igen, sovaldi sale burr nu  är det inte längre sommar inte ens tiden är en sommartid.  Vilken tur att jag hittade  jätte fina vinterstövlar igår.  Vantar och mössa är snart ett måste.   Men för att inte bli för mörk i tanken, look så är det ju nu bara några månader kvar till sommaren igen. Då när man kan ta sandalerna och gå i bara klänningen.  Det kan man i och för sig nu med men det blir bra kallt och frysa gillar inte jag.

Jag har just nu jobb tider men på schemat är det sista jobbpasset och imorgon efter jour tiden är jag i fredagskänslorna på en måndag :). Inte fel att ha fredag på en måndag :). På något sätt måste jag alltid hitta till positiva saker för att inte falla.  Kanske är det så för alla men för mig är det särskilt viktigt att hitta ljusglimtar i dagen.  Just fredagskänslor är alltid positivt.

Jag har funderat mycket på han den där Åkesson, viagra han som just nu ramlat och slagit sig, när segerns tider är inne i han. Han har säkerligen slitit under valperioden. Nu när valperioden är slut och jobbet kommer in i vanligheten igen, då tog slitet ut sin rätt. Även om jag inte gillar hans politiska åsikter, för de är så långt från mina så känner jag med honom, önskar han friskhet. Önskar att han kom i tid, fick hjälp i tid och kan reda ut sina svårigheter.  Han kan sannerligen inte ha det lätt. Även om han sått, det han nu skördar.

Tänker att han mår dåligt av mycket, inte bara slitet inne i valrörelsen. Kanske lite mera av  övergivenheten han måste känt bland sina motståndare, han har ju alltid fått stå ensam i att försvara sina åsikter.  Uteslutning är inte bra för någon, inte ens för Åkesson. Tre år av att vara utesluten och nu blir det tre år till. Jo jag tycker lite synd om personen Åkesson, vill faktiskt att han ska bli frisk och slippa symtom av utmattning.

Men han är bara människa precis som vi andra, det är klart att han faller lika enkelt som någon annan.  Tänker till och med att han är mera utsatt än andra som ramlar in i psykiskt ohälsa. Han har en utsatt position. Det är klart att han ramlar och slår sig. Kanske är han inte ens i samförstånd med sig själv och sina politiska konstiga åsikter, kanske är det det som gör fallet.  Kanske är det Carl Rogers teori som är svaret på hans tillstånd.  Kanske är han inte alls när han ser verkligheten, överens med sig själv i hans politiska åsikter. Och inom honom strider  de inre striderna i han, så att han går sönder.

Nej nu ska jag sluta tänka, men oavsett vilka åsikter han har, hur olik han är i sina uppfattningar så är han mänsklig.  Just nu visar han sitt mänskliga beteende, att faktiskt må dåligt. Kanske har verkligheten hunnit ifatt honom, hans inre övertygelser nu gjort sig till känna.  Det han står för utåt är kanske  inte längre hans inre övertygelser.   I alla fall är det så som jag skulle reagerat, om jag varit Åkesson.

Och oavsett vilka åsikter mannen har, så önskar jag honom inte sjuk. Kanske är detta bra för honom. Att vara sjuk just nu. Kanske ger det honom ett större perspektiv och insikter, om att när man mår dåligt inom sig, sånt som inte syns. Att det är inte så där enkelt som människor tror, att man bara ska ta sig i kragen och rycka upp sig.  Just det kan vara en viktig insikt i ett stort perspektiv, kanske är det något som han sedan kan ta tillvara på och göra om till något viktigt.

Om jag skulle ta och göra dagen i stället för att sitta här och filura.

Lev idag just nu, Igår är en dag som är skriven, morgondagens händelser sker av val vi gör idag.   Ha en fin dag….

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook