Morot, motivation = Chili.


det här är så mycket adhd motivationssammanhang det bara går.  I kanske 49 år har mina blommor och växter dött av antingen drunkning eller av torknings perioder.  Jag har aldrig sett nyttan i att ha blomkrukor, hospital om just drunkningsdöd och torkings-död skrev jag om i min bok. (Jag föredrar att kalla mig impulsiv.)  Ännu idag  svävar mina blommor i livsfaror mellan varven.  Så är det jag har liksom accepterat att någon blomster vän det är jag inte.

Men nu till kärnan i adhd tänket jag har just nu.  Jag älskar chili.  Skulle kunna äta det till frukost i filen om det skulle vara så.  Chili är verkligen livets krydda.  För ett år sedan råkade jag komma på att om jag tar fröer från en chilifrukt och lägger i jorden vad händer då?  Vilket jag självklart gjorde. Självklart så tog jag lite fröer och glömde av att jag hade planterat chilifrö.  Som tur va  så var detta under en period då jag skötte om mina blommor, buy när fröet från chili började växa till sig bli en blomma blev jag intresserad.

Den växte sig stor, fick blommor och slutligen blev det frukter på den.  När  vintern sedan kom lät jag den stå och se död ut i fönstret bakom gardinen.  När vintern började bli till vår, råkade jag hitta den förskrämda plantan bakom gardinen alldeles full av massor med  små små gröna blad.  Plockade fram den och den frodades blev  en meter och kanske 60 cn meter hög. Blommade som bara den gav frukter om än inte så många.

Hösten kom och jag började planera för att klippa ner mina tre rätt så stora chiliplantor.  För självklart  satte jag ett par nya, när jag såg de små gröna bladen på min övervintrare.  Jag hittade en chili-sida på fb och bjöd in maken till chili-sidan. Där alla va rena underverken på att odla chili.  Maken läste och läste, lärde sig och helt plötsligt en dag  satte vi fröer i oktober månad.  En  Stor fin lampa hade vi över ett bord och så satte vi igång.   Idag har vi lyckats få en djungel av chiliväxter,  jag sköter om dom som om det va mina barn. Varför? jo för jag ser en vinst och har ett stort intresse för just chili.  Inte bara i att odla dom utan äta dom. Det är så min motivation föds.  Det måste vara många små plus för att jag ska orka att ha intresset brinnande.  Här ska göras marmelader, chilisåser, och allt vad man nu kan göra när de små  plantorna  ger frukter.

Nu är det bara det att jag har lite damp.  Lite damp eller om du så vill ADHD,  så är det svårt att vara lagom.  För hos mig är det allt eller inget. Inte något mitt i mellan.  Så jag har inte en  planta av en sort. Utan här finns massvis med  plantor av olika sorter. Här finns Shakiror, cykloner, Lucifers dream, japaner och några andra.  Läs om det på  Chil In.DSC_0001

De som jag känner som velat ha  har fått sig en liten fin chiliplanta.  Ändå har vi någ ett 30 närmare 40 tal plantor som står här och gror.  Blommar gör en del och andra växer till sig.  Gröna fina och alltid omskötta och  har det vatten de behöver.

49 år har mina blommor drunknat eller torkat bort, har ju aldrig  förstått vad man ska med blommor till.  Men chili, det vet jag vad jag ska ha det till för det går att äta och  jag kan sälja mina små plantor.

I det här bor motivationen, här är det som gör att det funkar.  Här i är det just det där som kan vara så svårt att förstå.  Ni vet de där man får höra om sina barn, då de går i skolan.

Om han bara kunde koncentrera sig lika mycket på matten, som han gör på  teckning, eller vad det nu är som han  klarar av att göra. Eller men kan du göra det där,  då kan du sköta det här med.  Det handlar inte om lathet, utan om vinster, motivation intresse och allt vad du vill. Mina blommor där drunknigs-döden men chilin den frodas lever och är vacker.  Varför? jo för jag har ett intresse och jag har många små motivationer, ser vinster i just det som det är.   det är just det här som  är motorn om vi vill att  människor med adhd mm ska göra saker och lyckas se då till att de hittar till det där magiska ordet: MOTIVATION.  INTRESSE. VINSTER.   Kolla in de här ska ni se vad vackert.  DSC_0021 DSC_0020 DSC_0016 DSC_0015 DSC_0014 DSC_0013  DSC_0011 DSC_0010 DSC_0009 DSC_0007 DSC_0006 DSC_0005 DSC_0004 DSC_0003 DSC_0002

Lev idag just nu, igår är minnen och i morgon är dagen idag ett minne.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.