Basala rörelser och trädgårdar

Visst gör solen saker med oss, link bara den visar sig så sprider den energier i kroppen.  Idag  gav den mig min första tanke. En tanke som jag inte skulle haft för några år sedan.  Idag bor den inom mig, cure idag  var tanken ut i trädgården och gör något vettigt.  För ett tag sedan läste jag en artikel om Psykisk ohälsa och de basala rörelserna. Utvecklade det från ett samtal med vår handledare som mera pratar hälsoträdgård och vi hittade till sambandet utifrån forskningen som tydligen är gjord på att gräva i jorden och må bättre.

Nu mår jag inte dåligt förutom en förkylning som  hållit igång i flera veckors tid.  Men den där psykiska Ohälsan  håller sig i schack just nu.  Tror kanske inte det beror på att jag hela vintern och våren tagit hand om våra chilisar som nu mår som bäst. Eller har det kanske med saken att göra.  I alla fall för två veckor sedan gjorde jag och maken två små grönsaksland i våra blomster rabatter.  I början tänkte jag, pills men inte kan man odla där.  Var på tanken blev, så klart man kan bästa stället ju med morgonsol och allt.   När det va blomster rabatter var det mera ogräs än blommor där. Så det fick bli grönsaksodling i stället.

Jag är nog en sådan där inbiten samlare och blir så glad varje gång jag är ute i skogen och plockar bär eller svampar.  Nu får jag istället samla  i trädgården. Här är allt mellan himmel och jord och våra chilisar då, som är ganska så många nu. Nu va det inte trädgården och odlingarna jag skulle skriva om utan om de basala rörelserna och den läkande trädgården.  Men tanken  försvann blev bara en lösryckt tråd.  Där  bara utanpå kunskaperna fastnade känner jag.  I alal fall lösryckt eller inte så finns det massvis med forskning om att Psykisk ohälsa hänger ihop och läker med basala rörelser och trädgårds arbeten. Att gå ut i trädgården och bara låta jorden göra sitt både i din själ och i bland allt du planterar.  Lägger vi där till det där jag skrev om igår om den där viktiga ingrediensen vänlighet så kan ju inte något gå fel.

Lev idag just nu, de fröer vi sår idag skördar vi i framtiden.  Visst känns det spännande :).

Chilin och chilout.

Ta hand om dig och din dag idag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook