Skolan börjar och magklumpen är inte här.

fötterna på bordet och tangentbordet i knät. Det är så jag sitter och skriver.  Kaffet står här bredvid och gör att kropp och huvud sakta börjar vakna till liv.  Förra veckan ringde sonens lärare hem, treat det gav mig hopp om terminen som nu startar på måndag.  Allt kommer bli som vanligt igen. Igen kommer jag säga hej då till någon som säger Jag hatar skolan. Men jag börjar se ljus i tunneln.  Två år kvar i skolan sedan ska sonen stå på egna ben.  Eller i alla fall göra annat än att  varje morgon säga jag hatar skolan.  I dags läget tror jag inte på att sonen hatar skolan ens utan det har blivit en invand fras som ska vara där för den alltid har varit där.

Skolan min son går i är bra, stuff de ser sonen och gör nog så mycket anpassningar det bara går att göra för att sonen ska trivas.  Inget är oplanerat och allt väl förberett.  Denna terminen ska praktikplatsen utvecklas till flera dagar och längre tid.  Det är vår affär här hemma i byn som är  praktikplatsen. Dom är jätte nöjda med honom och kan tänka sig flera dagar.  just det där med affär har varit sonens grej sedan han var liten.  När vi gått och handlat har sonen så fort  personalen packat upp varor gärna hjälpt till med just sådant.  Har saker sått i oordning så har sonen sedan småbarnstiden  gärna rättat till ställt rakt och plockat ordning i hyllorna i de affärer vi varit i.

Jag tror att just ett sådant jobb skulle passa honom perfekt. Så perfekt att bättre kan det inte bli. Här har skolan verkligen lyckat med att hitta något som  vår son skulle kunna jobba med i vuxen livet. För just affär är liksom dröm jobbet för honom.  När han  gick i sexan eller sjuan fick han praktisera på granngården här i byn men de som står för affären och skolan hade inte jobbat fram en plan och han hade inte med sig en handledare för sin praktik. Så  en dag fick han prova det jobbet.  Där efter fick han sparken som han själv säger.   Det nederlaget gjorde han så ledsen och han pratade om det i flera år.

Så denna revansch är i flerdubbel styrka så roligt att det fungerar. Till och med är bra. Han har vuxit i detta, fått självförtroende, fått lite av en mening med att börja bli vuxen. Denna gång är praktiken så bra att det egentligen inte kan bli bättre. Det onda i magen som jag brukar ha i början av skolstarter är inte där längre. Ännu är just denna känsla så ny för mig så jag är inte så säker på att jag vågar lita på den är den här för att stanna eller lurar jag bara mig själv?  Oavsett så vill jag lita på vill våga slippa oroskänslorna som hör till skoltiderna.  Just nu ska jag flyta med på vågen och lita på att klumpen i magen inte är där och inte behövs.  Behövts har den aldrig gjort. Den har mest ställt till oreda.

1035399_detail Kan tipsa om Matthew Swords produkter. Klicka på bilden så kommer du dit.

Ny fin dag nya fina tankar kan bli till i dag. Läser just en bok just nu om hur många gamla tankar vi håller på att tänker varje dag.  Det är ju dumt för just dom tankarna är ju redan tänkta om och om igen.  Så idag ska jag försöka putta in lite nya fina tankar i stället.

Lev idag just nu, igår finns inte längre och morgondagen är här i morgon dumt att leva på förskottet.  Ta hand om dig och din dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook