Gräset är grönare på andra sidan ibland!

Gud va jag tjatar, prostate men någonstans måste jag tjata och det får bli här.  Varför jo, no rx för att maken har tröttnat på att höra mig tjata om mitt nya jobb.  Men tjata eller prata om det måste jag liksom.  Fast nu skriver jag ju då da…

Jag jobbade ju inom kommunen här där jag bor, and innan jag fick det här nya jobbet.  Här i kommunen jobbade jag i nio år tror jag. Nio år är lång tid när man jobbar med människor. Nio år på samma ställe då är det rutin och inga tankar.  Även om rutin är bra, så måste på något sätt tankarna vara med. Det är dumt när man känner människor utan och innan, samtidigt som det är tryggt. Men utan och innan gör ingen utveckling tänker jag vare sig för den jag jobbar med, eller för mig själv.  Utveckling som liksom är grejen för mig.

Men i alla fall nu har jag fått att bita i, oj oj oj vad spännande det är att jobba där jag jobbar nu. Bra lön fick jag också den är jag nöjd med.  Från att haft fyra kolleger har jag idag minst tretton.  Men vi är många avdelningar och i huset där jag jobbar springer vi än till den ena till den andra, så det är ganska många kolleger att hålla reda på.  Det här har verkligen varit bra för mig, känns som en  otrolig nystart på det här året. Jag har fått mycket energi och det känns på något sätt som man idag värdesätter mig och mina kunskaper, på ett halt annat sätt än jag känt innan. Jag är så otroligt glad över mitt nya jobb och jag känner i hela kroppen hur roligt det är att gå till jobbet.  Förr, på mitt gamla jobb fanns inte  den där gnistan, som bor inom mig nu. Det är så att jag längtar till jobbet de dagar jag är ledig.  Jag jobbar fortfarande med människor men, idag är det ungdomar igen, jobbet går ut på att aktivera dom och få ut dom i samhället. Nåja sluttjatat från min sida för denna gången.

Funderar du på att byta arbetsplats så gör det, bara Göööö det. Ibland är gräset grönare på andra sidan. Jag känner att det gräs jag nu vandra på är så grönt och mjukt att det är en fröjd att vandra där jag går.  Va inte rädd, ut i livet och prova på, byt! Gör om och gör rätt. Har man funderingar på att byta jobb så är det antagligen så att det är dags. Dags att prova nya vägar och jag önskar dig lycka till på vägen.

Nej nu ska  vi leva, just nu, här och nu sitter jag i källaren med fötterna på skrivbordet.  Lev nu just nu, igår är gammal och finns bara i minnen, idag just nu  skapar vi den framtid som är där framme, redan imorgon är idag ett minne.

får bli lite vitsippor på bild för den där bröllopsbuketten glömde jag nog att ta kort på när det begav sig
Snart badar hela naturen i de små vackra sipporna.

 

 

 

 

 

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook