Allt är inte Jamie Oliver gott.


Godmorgon, try Idag är himmelgrå här på utsidan. Här sitter jag i vardagsrummet och skriver på min bärbara. Huset är tyst alla sover utan jag.  Igår skulle jag laga superfood ala Jamie Oliver. En gryta med pumpa, for sale röda linser och stekt ägg. Jag gillar Jamie har till och med ett uttryck när maten är god ”Jamie Olivergott”. Ungdomarna på jobbet som inte kan så mycket svenska, dom vet vad Jamie Olivergott är. Då är maten utsökt.  Nu kan jag inte säga att grytan vi gjorde igår va Jamie Olivergod. Nops sorry Jamie fast kanske berodde det inte på hans recept för vi hade inte currybladen utan vanlig curry i. Det blev inte ens en stjärna för denna grytan. Den superfooden kan jag klara mig utan.

Under ett eller två års tid har jag haft olika Allergichocker från och till.  Igår vart det då igen.  Denna gången berodde det på dom röda linserna som vart i grytan. Att det är dessa som framkallade det igår vet jag. För  de två gånger innan jag ätit linser har symtomen vart samma.  Har blivit många ämnen nu, som jag sållar bort från min matlista.  Gluten är borta sedan länge, laktosfritt är det här hemma, Chiliostbågar, chilikoncentrat har jag sedan länge vetat är inte min grej. För äter jag det så kliar det inom mig, så att jag skulle behöva en sådan där grön svamp att riva mig med. Tur att jag ändå tål chili. Vad vore mat utan chili i? Hur skulle det se ut om jag inte tålde chili. Vi som är chiliodlare. Har ett stort antal chiliplantor här hemma.

Jag längtar till semestern, visst jag har varit hemma i veckan men varit sjuk och då är det inte lika roligt som semester.  Våren har varit tuff. Jag började nytt jobb i Januari. Det nya jobbet var så nytt att avdelningen jag jobbade på var utan möbler inga barn.  Vi samlades ett antal människor en måndag hade genomgång in för den där första arbetsdagen för att sedan bygga upp en avdelning där vi skulle ta emot ungdomar som kom till Sverige. Jag hade inte innan jobbat med just ensamkommande. Men har ju arbetat med ungdomar under ganska så många år.  Två veckor in i Januari höll vi på att skruva möbler, fixa till en avdelning som faktiskt blev ganska så fin. Redan första dagen hittade jag en tavla nere i källaren som jag sa att den här den ska vi ha. Nu hänger den i en av korridorerna.

Vi var ett gott team på avdelningen, av någon anledning så kändes det som om vi hade känt varandra innan, allt fugerade så bra. Kan ju bero på att vi är en  grupp människor som valt att arbeta med människor.   Vi är sammansvetsade i teamet, även om vi bara känt varandra i ett halvår.  Vi alla säger samma sak när vi pratar teamkänslan.

Men tyvärr så har våren varit lite extra tuff för vissa så igår när jag läste det där fredagsbrevet som skickas ut av vår avdelningsföreståndare, Så kunde jag läsa att två av mina kolleger nu hittat nya jobb. När någon i en arbetsgrupp slutar och det kommer in nya. Så blir det som att börja om från början igen. Nu kommer hösten inte bli lika tuff som våren för avdelningen är klar, ungarna bor där och det mesta är antagligen som vanligt, men ändå kommer det vara annorlunda. Nya människor ska in och jobba sig in i vår grupp. Nu säger jag inte att det är dåligt, bara att det kommer vara annorlunda.  Den grupp som var kommer att börja om från början på något sätt.

Här sitter jag och skriver att jag längtar efter semester så samtidigt känner jag att nu har jag varit borta alldeles för länge. Sitter här och tänker på ungarna. Hur mår dom, hur går det för dom med jobb? Hur mycket svenska har de lärt sig. Hur  och vad gjorde dom under midsommar?

En veckas sjukdom och det känns som om jag varit borta alldeles för länge.  Kanske börjar jag återvända till friskheterna i mig för nu längtar jag till jobbet.  Det har jag inte gjort under veckan, då har det varit att göra minsta möjliga, vila, vila, vila.

Nåja det får bli till veckan, i veckan är det äntligen jobb igen.

Lev idag just nu, Igår är minnen och kunskaper som vi lärt oss, morgondagen är här först imorgon. Just nu kan vi andas, lära oss och få med oss kunskaper till framtiden.

Ha en härligt fin dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.