Gillar´t

Går in på sista semesterveckan, try har  haft ledigt i två veckor och det här är den tredje sista veckan.  Hade många planer inför denna semestern, stomach men den har liksom flutit förbi. Nu blir det jobb igen. Vi har i alla fall hunnit med husvagn om än lite,  Norrland om än snabbt, scoutlägerslämning om än av mig felplanerat både innan och  efter. Fast den som fick lida var jag och maken, Borås djurpark har också hunnit med.  Trädgårdens jordhögar och annat krafs som innan fanns, försvann under semestern. Kollat in Mäbe har hunnits med och tydligen så ska det hinnas med Åbytravet. Jo sånt gillar ju jag :/. Fast när jag väl är där och satsar min 20a så tycker jag det är kul. Förra året vann jag om än små summor men vann gjorde jag.  Satsar man små summor så vinner man små summor. Minns att jag förra året den där dagen vann mera än maken. Han som är travspelarens spelare. Vann ju till och med en stor tävling för några år sedan och blev GuldTommy med hela svenska travvärlden 🙂 Nåja stort och stort vann det gjorde han i alla fall och jag fick se Paris, Stockholm och en  helg i Göteborg. Resan till Italien som också vart en del av priset gav han bort. Japp Åby travet får det bli till helgen och jag får gilla läget.

Apropå gilla läget. Skolan börjar igen om några veckor.  Igår efter att vi kommit hem från Borås så satt jag och lillkillen här i soffan.  Soffhängs kväll efter många steg i parken. Både jag och lillkillen satt här och hängde. Så frågade jag honom om skolstarten och hur han kände inför att börja sexan.  Gilla läget blev svaret. Jag höll på att ramla ur soffan av hans svar.  Va? sa jag. Gillar du läget?  Fick  jag fram när jag återfått balansen.  Hm, sa han och fortsatte men det är ju du som säger så Carina.  Att ibland måste man gilla läget, Jag gillart inte men läget får jag gilla sa han sedan. Just det där ordet gillart är ett ord han och maken har fått ifrån något tv program de sett.  Och när man gillart så gillar man har jag förstått.  Så här går lillkillen och gillar läget om att börja skolan igen. I mig så känns det lite bra, vill att känslan av att det känns lite bra ska hålla i sig även när skolan börjat.  När hösten som redan verkat komma är här på riktigt, att det då fortfarande är gilla läget eller till och med gillart.

Kanske har jag för stora förhoppningar, eller så är det så.  Lillkillen har  snart bott hos oss i ett år.  Året har gått fort, det har ömsom vart vin och ibland varit lite mera som vatten. Men det känns som om han bott in sig och liksom blivit lite mera van vid oss. Han vet våra regler och han vet hur det funkar här. Vi känner honom lite mera nu än vi gjorde då i början.  Han är lite som våra övriga barn har varit.  Mest lik min stora son, som även han  hade pillsjuka. Pillsjuka är att man måste liksom pilla på saker och vips så gick den sönder. Det är ju lite så det är för en del barn. De är mera intresserade av vad man mera kan göra med grejen än det som den är till för. Varför använda en sak till det man ska ha den till när det kan finnas andra sätt att använda den.

Lite så har det alltid varit här, att när stora sonen suttit och pillat på  pennor, eller andra små grejor så har de blivit andra användningsområden eller helt andra saker av vad det innan va, av det han pillade på.

Så nu har lillkillen liksom lite samma uppgifter att göra, här får man liksom ibland säga att nej den där grejen vill jag ha till det som den är tillför.  Men jag inser att den här killen kommer att gå långt, han kommer att fixa saker till något som det inte va tänkt till. Men bra blev det till det där nya också. Han är kreativ och uppfinningsrik.  Har byggt en del halvfärdiga saker som ligger och väntar på att bli klara, eller så blir det  något helt annat än vad han tänkte sig från början.   Jo året har gått fort och varit väldigt enkelt egentligen. Han har fått kamrater och har fullt upp att göra här hemma ibland. Ibland ringer det på dörren flera gånger om dagen.  Ibland är han ovän med bästisen och efter någon timma igen är de kompisar. Det har varit roligt lärorikt att få förmånen att bli förälder igen, även om vi inte är de riktiga föräldrarna så har vi liksom anpassat oss bra till de här nya. Familjen har blivit större ännu en gång.  Familjen lär växa lite till här under hösten, för Stora sonen han ska snart bli pappa vilket leder till att vi snart ska få träda in i rollen som farmor och farfarsrollen. Nu är vi ju redan det till de små nu skolvuxna barnen vi tränat på i några år, så den rollen ska vi nog klara den med.  Här har vi en händelserik höst att gå in i.  Skolan börjar snart  och här gillar vi läget, vem vet kanske vi rent av kommer gillart.  Just den erfarenheten är helt ny och inte inlärd ännu men kanske, kanske lär vi den oss i höst.  Nej nu ska jag ta hand om den här  första dagen på den här sista semesterveckan.

Lev idag just nu, Igår vart det borås och djur, som är minnen idag. Morgondagen den här först imorgon och vem vet kanske vi gillart.

Här kommer några bilder från igår.

13936569_10153958460494296_932047279_n

 

 

 

 

 

13942574_10153958458704296_908365365_n13936616_10153958563639296_1081119229_n

 

 

13957363_10153958461834296_1235382378_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Gillar´t”

 1. Profilbild för Marcela
  Marcela

  Hej!
  Alltså din bok. Jag föredrar att kalla mig impulsiv. jag skulle vilja köpa den, men hittar den inte någonstans:/

  1. Profilbild för Carina Ikonen Nilsson

   ja nu finns nog boken bara som E bok för jag valde att inte trycka upp flera. Här kan du hitta den
   http://www.bokus.com/bok/9789175178882/jag-foredrar-att-kalla-mig-impulsiv/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook