Lite Intressant studie om Autism, ADHD, Bipolär

Jo då godmorgon, troche det fick allt bli ett inlägg idag med. Detta tack vare makens ord igår. Han lyssnar alltid på radion när han jobbar. Han kör bil i jobbet då han åker till folk som vill ha hjälp med att ha el. Nu är han inte en finlirs elektriker utan en sådan där större som hjälper till med strömmen på från utsidan i ledningarna mellan elbolaget och konsumenten.  Nu va det inte el jag hade tänkt att skriva om idag. Utan idag tänkte jag skriva om socialisering, remedy Autism, for sale Adhd och hundar.

Hur hänger det ihop? Nja vet inte om det hänger ihop alls faktiskt men en studie som gjort visar på tydlighet i att det finns gener inblandade. Vi har ju haft både hund och katt, Hunden var en riktigt damphund. Eller kanske mest som hundar är. Ni vet så där som hundar är:  åååå kommer du igen, åååå ska jag få gå ut å va kul, kasta pinnen då kasta det här är så roligt kasta igen och igen.

DSC_0047
Nu är inte detta vår hund utan dotterns och hennes sambos hund den är allt rätt dampig den med

 

 

 

 

 

 

Vår katt han är mest aspig,  jaha så du vill klappa mig okej då det får du väl men bara när jag vill. Jaha så du är hemma igen va bra då kan du ge mig mat.  Hunden är ju din kompis katten han ser dig som sin bekänt. En hund har sin ledare och katten har sina underställda.

13508942_10153847359144296_5977850911541346242_n
Men det här är vår aspiga katt, han vet vad han vill den katten ibland regerar han hela soffan och man får sitta på ena kanten

Nåja nu var det inte riktigt så jag skulle prata om utan det är gjord en studie om hundar, i studien visade det sig att vissa av hundarna såg till att få hjälp av människor, medans andra hundar istället försökte själva utan att se till att få hjälp.  Det handlade om mat och att vissa hundar hade ett beteende som var mera likt vargens beteende där de försökte själva.  när man sedan undersökte saken närmare så kunde man se vissa Genetiska skillnader och skillnaderna var även i liknelser med våra mänskliga genetiska skillnader. De skillnader som är kopplade till Autism, Bipolär, ADHD.  Studien i mitten av klippet.

Det vart rätt intressant och med tanke på att vissa av oss i den här världen inte vill veta av att det finns ADHD mm så blir det ändå mera intressant tycker jag.

Det blir frågor i mig. Vad är det som gör att vissa hundar ser till att få hjälp och andra inte ens kommer på tanken?  Hur kommer det sig att vissa av oss gör om samma sak gång på gång utan att ens komma på tanken att vi kan be maken, sambon, grannen eller de hjäpinstanser som finns.  Hur kommer det sig att vi gör och gör, om och om utan att ens stanna upp för att komma på: att vänta nu det här kanske någon annan redan kan?  Just nu känns det mera som att jag skriver om mig själv. Jag som gör och gör, Fel blir det och rätt lär det aldrig bli, men blir det blir det.  Jo studien visar  på lite bokstäver hit och dit. Evolutionen vissa av oss måste liksom prova på och göra själva, hitta nya sätt för att ni vanliga ska kunna göra det lite enklare, kanske någon millisekund snabbare eller kanske bara på ett helt nytt sätt, som inte är lika tråkigt som det gamla 🙂

Nåja, nu till helt andra saker, min blog är gammal. Flera år till och med redan 2008 började jag skriva blog. Då hette bloggen japp jag klarade det.  Ganska många inlägg blev skrivna just där men efter ett tag hittade jag wordpress. Då fick jag inte med inläggen från den första bloggen men nu när jag sökte hittade jag den här.

Jag sitter här och funderar på om det verkligen finns någon som läser min blog eller om jag sitter här och bara skriver för mig själv.  Jag har funderingar på att kanske är blogtidens tid över. Samtidigt som jag vet om att men det är ju sånt här jag gillar. Ser mig själv i tankarna att jag även om 20 år om jag lever kommer sitta här och skriva.  Men där slutar tankarna, vad skulle jag skriva om då?  Vad skriver jag om  egentligen? Skriver jag om sådan någon vill läsa om?  Vad vill andra människor läsa om? Vill jag skriva om det, som andra människor vill läsa om?  Oj det blev många frågor av bara tankar.  Men snälla ni som läser,  hjälp mig,  vad skriver jag om? Är det sånt ni vill läsa om? Är det ni läser här något som gör något med er? Skapar det frågor? Skapar det något överhuvudtaget?  Vad skulle du vilja att jag skriver om?

Nej nu får det vara nog för idag. Nu lever vi just nu ska vi leva, nya dag nya möjliga möjligheter om än bara att andas. Lev idag just nu, igår finns inte kvar här och imorgon det hör till morgondagen. Ta väl hand om dig, för om du inte visste det redan så behövs just du i den här världen det gör vi alla.

cropped-cropped-cropped-ex-401.jpg


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Lite Intressant studie om Autism, ADHD, Bipolär”

  1. Profilbild för Cristina
    Cristina

    Ska du skriva sånt som anadra vill du ska skriva om ska du inte blogga, då ska du bli journalist!

    1. Profilbild för Carina Ikonen Nilsson

      så sant som skrivet 🙂 Tåls att tänka på. Fast tips tas emot för ibland är det ide torka 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook