Vägen till framgång…..

Godmorgon,  idag vart det spännande redan nu på morgonen. Dottern skickade meddelande och frågade om jag vart vaken. Hmmm klart jag är vaken det är jag allt som oftast.  Hon och hennes pojkvän hade köpt ny bil igen. Hon ville visa upp den.  Så det va bara att ta på jackan och gå ut och kolla på bilen. En Volvo va det så klart, de köper inget annat. Den va högre än den förra och det va en bensinare. Dottern hon vart nöjd hon, bilen va verkligen jättefin. Så nu slipper hon åka buss vilket hon gjort ett tag. Nu har hon egen bil igen.

Jag hade tänkt skriva om skola, för igår satt vi här och pluggade Multiplikationstabeller på kvälls kvisten.  Vilket har varit den läxan som faktiskt fungerar att göra här hemma. Inte något gnäll utan vi till och med hade roligt. Vi gjorde samma läxa dagen innan med. Även då fungerade det utan sura miner eller gnäll. Det fungerade och jag lärde ut lite tips som jag haft som hjälpmedel för att klura ut denna tabell. Jag kan den fortfarande inte som man ska kunna den. Vem vet kanske har någon av tabellerna även ramlat in i mig.  Efter att vi pluggat skrev jag till fröken och berättade över händelsen att det vart så bra läxa som vi här hemma lyckades med. Varför? Jo för jag tror det är så vi måste göra för att det ska lyckas med att slippa känna motståndet så stort.

För läxor är ett problem ibland. Här hemma har vi haft det problemet i massvis med år redan då stora sonen som nu är 24 vart det just läxor som ställde till det. Redan på min tid när jag gick i skolan var just läxan problem. Tog flera timmar och vart ett tungt ok att bära redan då.  Men här igår så vart det kul, varför? Jo för att man kan. Barn gör när dom kan, så är det bara när dom känner att dom har förmågan så är det bara att gö….

Jag har fortfarande känslan kvar efter gårdagen av att yes! Vi lyckades vi lyckades så till den milda grad att det vart kul hela tiden. Nu finns det säkerligen ni som säger att men man ska inte ha kul hela tiden.  NÄHE??? Min fråga till er i så fall blir Varför inte??? Vi måste spinna på vägen där vi lyckas det är så vägen till framgång blir en vinst. Igår gick vi på vägen till framgång. Vi lyckades fullt ut.  Någon går idag till skolan och känner att jag lyckades så bra jag fixade det helt klart.

Det är just så det ska kännas när man får människor att växa att dom fixade till det, de dög och de klarade av det.

Nepp nu till vanligheten och livet igen.  Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först imorgon.  Ta hand om dig och din fredag.

Själv ska jag gå till jobbet och ta hand om min fredag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook