Lite mera service vill jag ha skulle det kosta en peng så är jag verkligen villig att betala det.

Då vart det några timmar ledigt då. Åkte hem idag vid halv elva. Sova jour är inget bra just nu ligger mest vaken. Då är det bra att komma hem och kunna sova några timmar. Idag när jag åkte hem lös en lampa på instrumentpanelen.  Gult lös lampan jag som duktig bilförare stannade till så som pappa lärt mig att jag ska göra. Kollade in i instruktionsboken vad lampan betydde.  Den sa till mig att jag hade dåligt med luft i däcken. Jag har aldrig pumpat däcken eller hur man säger.  Eller jo visst tidigt i höstas pumpade jag faktiskt däcken på cykeln.  Men jag har aldrig pumpat bilen.  Jag var i Vänersborg när jag såg det, så jag stannade redan inne i stan. Ringde hem och frågade maken vad jag skulle göra.  Han sa kör hem så fixar jag det.

Första bensintappen jag åkte förbi, men när jag kom till Frändefors hade isen i magen smällt bort så jag stannade.  Tänkte att det säkerligen fanns någon där inne som hade koll på det där med däck. Men biträdet där inne hänvisade mig bara till pumpstationen.  Där stod jag och kollade däcken som ett fån. Kollade instruktionsboken däcken och såg nog riktigt fånig ut. Svor för mig själv, att jag inte ens fixar sånt som att pumpa däck.  Efter en stund kom det en Volvo bil med en ung kille och en äldre herre i.  Jag som var nära att börja gråta av oro fick mod till mig att fråga den unga killen om han kunde hjälpa mig.  Han var vänlig nog att hjälpa mig visade mig hur man gjorde.

Han tyckte allt att om man nu ska köra bil så är det bra om man kan pumpa däcken ibland.  Jag sa att när däcken är dags att pumpa är det dags att köpa ny bil eller säga till maken att nu får han fixa däcken. Nåja han tyckte nog, att även om man nu bara kör bil så pumpa däcken ska man nog klara av.  I alla fall så blev det luft i däcken och jag tackade för hjälpen. Frågade om han hade swiss men han sa att det var så lite så det gjorde han gratis.  Men jag vill tillbaka till tiden då bensinmackarna hade service.  Jag vill tillbaka till då det stod en kille där vid bensinpumpen och frågade om han skulle hjälpa till.

Kan vi inte införa det igen, tänk vad många arbetstillfällen det skulle skapa. Tänk om det alltid kom en kille/ tjej när man skulle tanka som tankade, tvättade av bilrutan, kollade luften i däcken. Asså jag hade gärna betalat lite för sådan service. Det hade gjort mig mindre hjälplös, det hade gett mig trygghet. För skulle jag pumpat däcken där på tappen helt själv hade jag varit orolig hela vägen hem att jag gjort något fel.  Tänk va många arbetstillfällen det hade skapat.  Hade det funnit tappar där dom fanns och där de saknades. Hade jag alltid åkt in till tappen där de fanns sådana servicemänniskor, dricks hade jag alltid haft över till dessa under till människor.

Nej nu får det vara bra för idag. Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar och morgondagen den kommer först i morgon.

Jag vill ha mera service i samhället och jag är villig att betala för det.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook