Jo ibland sker tankarna i former som är olika.


Jo idag har jag vart ledig från jobbet. Men det säger inget om att jag varit sysslolös. Nej då här började jag med träning,  tvätt,  betala räkningar, fixa med skolfoton och lite till. Det som är kvar är stryka tvätt, jo jag vet jag är rätt omodern vad det gäller tvätten.  Men jag vill ha mjuka sköna kläder och jag vill se ordentlig ut på jobbet. Ordentlig i alla fall vill jag inte ha skrynkliga kläder.

Jag tänker mera på det med magkänslan.  Mera på min själ vad den säger. Just idag har det varit rätt tyst på magkänsloformen men lyssnar på en bok som hjälper mig komma framåt.  Ibland när jag och lillkillen pratar, så känner jag i vissa stunder att jo men det är sant, det känns mera som rätt och sant. Andra gånger är det mera i men oj nu har han nog skrivit om historian lite grann. Vad är det han döljer. Oftast kommer det fram när man ger sig tid att vänta in. Just idag kom det en sådan tid. För idag kom det ett mail och jag kände ja ha ja så vart det med det.  Nu är det inget jag tänker lägga någon kraft på, mera än att säga kan det vara så…. I alla fall så kände jag med magen igår och sa till mig själv vänta och se… Vilket blev helt rätt, helt sant va det inte men, lite sanning låg det i det som var.

Visst är det så ibland när vi pratar med någon så får vi känslan av att hmmm helt sant är det inte, men det kan finnas viss del i det som är sanningen.  Sedan kan jag fråga mig vad är sanningen? Den är ju väldigt individuell eller har jag fel? Tänker jag fel nu? Ska jag lägga in känslan och uppfattningen i det som den berättar. Sanningen kan ju ses från två håll eller? Vi är ju alla en salig blandning av färger eller? Allt är inte svart och vitt?  Hmm vad är det jag skriver jag som är så svart/ vit. Eller det kanske jag inte är.

Nåja här hemma ska vi fira höstlovets intrång. Ledigt ledig i en hel vecka är pojkarna här hemma. Ska bli helskönt faktiskt slippa tider, slippa olustkänslorna när telefonen ringer och bara vara jo det är att ha det bra.  Hm så har vissa föräldrar det alltid. Jag kallar det bra undra vad dom kallar det? Normalt kanske….. tänk så olika liv vi alla lever så annorlunda det är från familj till familj.  Jag gillar känslan av att jag har det bra.  Då har jag ju mera saker att känna det är bra. Än om det hade vart Normalt.

Nej från då till sedan så finns det nu, Just nu just här i den här stunden när jag sitter nere i källaren och trycker ner tangenter och väntar på att hänga upp en maskin tvätt. Sedan är tvätten och tangenterna just nu.

Lev idag just nu, igår är borta och finns inte kvar mera än i våra tankar och känslor. Morgondagen den kommer först imorgon.  Lev just nu ….. ha en härligt skön fredag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.