Sveriges Nationaldag Hur firar man den?

Sveriges Nationaldag det va ju det och den ska man fira på något sätt.  Jag vet bara inte hur man ska fira den och vad man egentligen gör när man firar Nationaldagen.  Men här hemma firade vi den på vårt sätt eller om man säger på mitt sätt. Fast lite på makens sätt också faktiskt. För han hade självklart med Kameran.

Jag ringde stora sonen och frågade om de ville följa med till Sandviken och bada. Vilket dom hängde på.

Vi köpte lite fika i affären så åkte vi iväg till sjön.  Filt,  badkläder och fika så åkte vi iväg.  Jag och lillgrabben badade det var faktiskt så varmt i vattnet att det gick att simma rätt bra fast vågor så det vart lite motstånd. Bra träning tänker jag.

Sonen och hans fru samt deras lilla flicka som är vårt barnbarn var med.  Idag fick hon smörgåsrån att fika på. Jag bara väntar på när jag får låna flickan för att åka till sjön och lära henne farmorsfika. Så där storpicknickar som min farmor packade när jag och hon åkte till havet för en dag.  Men ännu är hon på tok för liten för sånt, behöver ha med sin mamma och pappa för att ha humöret uppe. Vilket hon allt som oftast har.  Idag badade hon i sjön för första gången.  Tyckte inte alls det vart kallt och var tvungen att sätta sig i plurret med ens. Smaka på det gjorde hon också fast hon inte fick. 

Just det här tycker jag vart ett fint sätt att fira vår Svenska Nationaldag.  Tänker att det kan bli en tradition att samla ihop familjen med barnbarn och allt ha stor picknick.  Det blev det kanske inte idag, utan sista minuten komma på picknick.  Den ska bli bättre tills nästa år, får planera och få till en sådan där heldag om vädret tillåter. Idag  vart det ju lite blåsigt men en två tre timmar va vi nog där vid sjön, det fick räcka för det blev lite kallt det sista.  Säkerligen är det inte så man firar nationaldagar men det var verkligen ett bra sätt att fira det på.

Jag har då äntligen tagit det där första doppet i sjön, tog tid att komma i men det tog längre tid att gå upp ur vattnet riktigt skönt vart det att bada idag.  Jag brukar ju bada tidigare än så här som det blev i år. Men nu är det då gjort och inte en dag för tidigt mera försent egentligen.

Lev idag just nu, igår är inte kvar och morgondagen har vi här först imorgon.  Lev nu, Just nu!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook