Semester när dagen är ett tomt blad


är just  sånt som jag gillar. Huset är tyst, lillgrabben sover hos en kompis. I natt ringde han hem och pratade med maken. Fick förslaget om att maken kunde hämta honom om han var rädd men han skulle försöka lite till. Jag är glad för hans skull, att han har kamrater och får göra sånt som barn ska göra. Igår på dagen vart han och en kompis vid sjön och badade. 1 timma och 30 minuter va dom i sjön. Vi var ensamma näst intill.  Bara en mamma var där med sina tre barn men bara en kort stund. Jag solade lyssnade på sommarprataren på p 1.  en riktigt mysig stund. När vi kom hem hade maken lagat Lasagne. Inte helt fel att åka iväg och bada komma hem till ett hus som doftar lasagne. Bara att sätta sig och äta.

Just nu har jag och maken semester,  inne på andra veckan. Förra veckan var vi i Norr. På vår fina camping där upp. Nu väntar vi på att verkstaden ska ringa om att vi får åka dit med vår husvagn för den behöver en liten uppgradering.  Vattnet fungerar inte och vi behöver ett nytt batteri.

När vi kom hem från Norrland efter att vi tagit resan från Vilhelmina i ett sträck utan över nattning.  Då glömde vi att stänga av strömmen till kylskåpet, så när vi skulle köra vagnen till mamma var bilens batteri helt slut.  Det vart en upplevelse som var mindre rolig. Men efter några försök att dra igång bilen så kom maken på att han nog hade en batteriladdare i källaren. Det hade han, en helt ny faktiskt en som låg i sin oöppnade kartong. Efter några timmar laddande av batteri gick det att köra bilen igen.  En resa till Stockholm ska hinnas med, och en resa till skara sommarland. Lillkillen vill till bada på riktigt säger han. Hmm bada på riktigt för mig är att bada i havet. Men för han är det tydligen Skara sommarland. Tur att vi är olika.

Nej nu ska jag ner i källaren och träna, ha en fin dag ta hand om dig.

Lev idag just nu, gårdagen är bland minnena och morgondagen vet vi inte ens om vi får.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.