Snart börjar jag det nya jobbet…


Godmorgon, Idag får det bli ett inlägg här i stället för på husvagnsbloggen. En vecka kvar på denna ledighet sedan träder jag in i det nya jobbet.  När jag pratade med arbetsgivaren i veckan, berättade hon att jag första veckan går på dagtid, andra veckan bredvid någon och sedan börjar jag jobba på riktigt. Snacka om introduktion.  Det känns mera än bra det här faktiskt. Två veckor att lära mig jobbets rutiner är inte fel. De vill verkligen att man ska lära sig rutiner och uppleva att man har koll. Det är skillnader på stat och kommun.  Kommunerna ger högst tre dagar.

Dessutom har det blivit så konstigt i kommunerna för skulle du gå ut och äta med de du jobbar med så får du stå för din egna mat.  Ska du ut på roligheter med dina brukare om du jobbar inom omsorgen ska det vara gratis, Helst ska du gå igenom din egna bekantskapskrets se om de har det som din kontaktklient vill göra. Skulle någon villa åka på någon tur så måste det vara gratis, om det är kommunalt. Inget får kosta pengar när du jobbar med människor. Man sparar in på allt inom kommunerna. Skulle du och den du jobbar med åka på något till ex, Hockey så ska du ta dina egna pengar till dina utgifter till ex om ni ska äta något.Det skulle ju se konstigt ut om jag gick på restaurang med någon klient och denna åt sin mat och jag satt bredvid med egen matlåda eller satt där och tittade på. Hur mycket socialträning är det   Det tycker jag är fel. För om det är så att jag ska åka iväg med någon som jag arbetar med, så är det jobb tid. Då har jag inte själv valt att åka iväg på det jag gör utan den jag jobbar med. Då får arbetsgivaren stå för de omkostnader som blir tycker jag.  Nu är det kanske inte så i alla kommuner men jag vet att det är så i den här kommunen. Inget får kosta pengar och allt man kan göra ska vara gratis. Att sätta in extra personal är inte att tänka på. Konstigt för när man jobbar med människor så är det så att det kostar pengar, vård om omsorg kostar pengar. Men det är inget de vill inse i den här kommunen. Jag är så glad över att jag faktiskt för några år sedan slutade jobba i den här kommunen. Så glad och tacksam över alla de upplevelser och händelser som jag fått vara med om efter att jag jobbade i den här kommunen.  För de är verkligen inte intresserade av arbetsmiljö eller hur arbetsgemenskapen är. Nu ska jag snart börja jobba på det nya jobbet. Ska bli så spännande. Det ända som kan klagas på som jag känt kan bli ett problem är varannan helg skift. Varannan helg gör två lag. Det har jag erfarenheter av sedan förra jobbet och just det kan ställa till det. Det blir nästan per automatik två lag och krävs mycket för att det inte ska bli vi och ni.  Nåja nog pratat om det.

I veckan åkte jag helikopter, 300 kr per person vart priset jag dottern och hennes sambo åkte.  Det vart lätt värt dom pengarna. Skulle jag få chansen igen skulle jag göra om det. Turen va några minuter men bjöd på alla känslorna som man kan uppleva av glädje och spänning. Efter färden vart jag helt slut som om jag ansträngt mig i massor. Vackert va det och jo det vart en upplevelse som heter duga.

Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar och morgondagen den kommer först i morgon.  Det är just nu som gäller det finns så många just nu….

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.