En vinnarskalle tävlar i allt just nu är det fåglar.

Jo vi har blivit med fåglar. Inte så att vi har en bur inomhus som vi hade förr. Den traditionen har Stora sonen tagit hand om. Men vi har fåglarna  ute i äppleträdet. I år inhandlade vi ett litet fröhus och en liten hållare för frö-bollar. Dessutom håller mellangrabben på att tillverka ett fröhus på sitt jobb som vi ska bygga ut med.  Det har blivit grejen här hemma denna vinter.  Att liksom hålla koll så att våra fantastiska fåglar runt omkring här som ska ha mat. Ibland är det kråkorna och skatorna som bor i trädet men, vi har även haft en och annan Domherre och blå mes faktiskt ganska så många. När kråkorna och skatorna tar över vårt lilla träd. Ställer sig maken vid fönstret och skrämmer de små liven så att de flyger iväg.

Vi har även någon form av tävling tror jag. Maken han är ju en sådan där vinnarskalle och tävlar i allt. Just nu håller han på med en tävling om vem som har mest fåglar vid sina matställen.  Den han tävlar med vet inte ens om att han är med i tävlingen.  Men med är han och det är grannen snett över som också har en massa fågelmat. Tror redan att maken tillskrivit sig vinnarrollen i denna lite mystiska tävling som är lite underground tävling.

Några gånger om dagen för vi samtalet om våra fåglar som förser sig med vår smörgåsbord för fåglar. Då handlar det om vilka som besöker det just nu och  i bland irritationer över att kråkorna skrämmer bort de där söta lite mindre fåglarna. Vare sig jag eller mannen är särskilt duktiga på just fågelsorter. Men första gången jag såg Domherren vid vårt träd blev jag sju åtta år igen och mindes sången vi sjöng i skolan. Den där om haren som satt på skaren och kollade in Domherren. Mera än så minns jag inte får vänta tills Lillflickan börjar skolan kanske lär hon sig den då och kan friska upp hennes farmors minne om den lilla visan.  Nej tiden går och här sitter jag och skriver. Jag hade tänkt annat denna dagen har tänkt mig hinna med mycket så det får bli ett litet kort morgon inlägg.

Lev idag just nu morgondagen är här först i morgon och igår finns inte längre utan är historia. I dag just nu andas vi och lever. Morgondagen är där borta i framtiden.

Ha en fin dag

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook